Politika 31.01.2023.

ODMAH O IMENOVANJIMA: U četvrtak prva sjednica novog Savjeta ministara BiH

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, kako saznaje Klix.ba, uputila je poziv ministrima za prvu sjednicu novog saziva Vijeća ministara Bosne I Hercegovine u četvrtak 2. februara 2023. godine u 11 sati.

Krišto je predložila dnevni red od šest tačaka, a poznato je da će ministri odmah raditi na imenovanjima za određene funkcije.

Prva tačka dnevnog reda je prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedsjedavajućeg i članova Odbora za unutrašnju politiku Vijeća ministara.

Zatim slijedi Prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedsjedavajućeg i članova Odbora za ekonomiju Vijeća ministara.

Treća tačka će biti posebno zanimljiva. Ministri bi trebali imenovati i predstavnike BIH u međunarodnim finansijskim institucijama (Svjetska banka, MMF, Evropska banka za obnovu i razvoj).

Nakon toga će razmotrit broj primjeraka i način dostave materijala u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH, a raspravljat će i o o Rješenju upravnog inspektora kojim je Agenciji za državnu službu BiH naložena mjera. Šesta tačka su “tekuća pitanja”, prenosi Klix.

(SB)