Vijesti 29.09.2022.

Odobren 341 zahtjev za subvencije kamatne stope na stambene kredite

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske odobrio je 341 zahtjev korisnika, od 379 pristiglih, za dodjelu subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove.

Iz resornog ministarstva je saopšteno da su na posljednjem konkursu o dodjeli subvencija odbijeni samo zahtjevi korisnika koji nisu ispunjavali osnovne uslove konkursa – da su podigli stambeni kredit iz kreditnih sredstava Investiciono razvojne banke, da su imali do 35 godina starosti u momentu podizanja kredita i da imaju prebivalište u Republici Srpskoj.

Poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove realizuje se od 2008. godine.

Ukupan broj dodijeljenih subvencija od početka realizacije ovog programa, uključujući i posljednji raspisani konkurs, iznosi 5.121, a u te svrhe će zaključno sa 2022. godinom biti plasirano oko 17.300.000 KM.

Spisak korisnika kojima je odobrena subvencija nalazi se na sajtu Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske raspisalo je 12. avgusta konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove koji je bio otvoren do 12. septembra.

(Srna)

Oznake: Kredit, Stan