Vijesti 13.02.2016.

Određen jednomjesečni pritvor osumnjičenima u predmetu “Pavlović i drugi”

ČITANJE: 1 minuta
pavlovic
Sud BiH odredio je večeras jednomjesečni pritvor osumnjičenima u predmetu “Pavlović i drugi”, izjavio je Srni advokat odbrane Miodrag Stojanović.

Pritvor je određen na zahtjev Tužilaštva BiH Slobodanu Pavloviću, Petru Laziću, Ljiljani Garić i Blagi Blagojeviću, osumnjičenima da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

-Oni će tokom noći biti transportovani u Bijeljinu u pritvor- rekao je Stojanović.

Stojanović je dodao da će odbrana kada dobije rješenje, uložiti žalbu.

-Ovo je bruka i sramota- rekao je Stojanović, te napomenuo da je zdravstveno stanje Slobodana Pavlovića, koji ima konstantno problema sa zdravljem, izuzetno loše.

Tužilaštvo BiH danas je na ročištu pred Sudom BiH u predmetu “Pavlović i drugi” zatražilo da se osumnjičenima odredi pritvor od 30 dana, a odbrana je istakla da nema razloga za određivanje pritvora.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ 11. februara su, prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića, te još tri službenika ove banke zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

(Agencije)