Vijesti 07.10.2017.

Određen pritvor Aleksandru Šešiću za navodno bludničenje nad djecom

ČITANJE: 1 minuta

Sinu banjalučkog biznismena Aleksandru Šešiću (38) koji je uhapšen u petak banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor zbog navodnog bludničenja nad djecom i nasilja nad suprugom.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva u petak je saopšteno da se Aleksandar Šešić tereti za polno nasilje nad djetetom i nasilje u porodici.

– Osumnjičeni je krivična djela počinio od 2015. do 2017. godine. Pritvor za njega je zatražen zbog bojazni da će uticati na svjedoke i postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi on mogao ponoviti krivično djelo – saopšteno je iz Tužilaštva.

Nezvanično saznajemo da je policija tokom hapšenja Šešića pronašla i fotografije na kojim je on nag u blizini djece, ali to niko nije mogao da potvrdi. Osim toga navodno su pronađene i fotografije koje ukazuju i na moguću dječiju pornografiju.

Osumnjičenog Tužilaštvo tereti prema starom Krivičnom zakonu Republike Srpske, koji je bio na snazi u vrijeme počinjenja krivičnog djela. Prema tom zakonu za polno nasilje nad djetetom za koje je osumnjičen predviđena je najmanja kazna od pet godina zatvora, a za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici od godine do pet godina robije.