Region 21.04.2022.

Određen pritvor Darku Kostiću

ČITANJE: 1 minuta

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana modnom kreatoru Darku Kostiću, osumnjičenom da je u noći između utorka i srijede zaključao mladića (19) u špajz svog stana u centru Beograda i prijetio mu da će ga ubiti.

Pritvor mu je odredio sudija za prethodni postupak, na prijedlog tužilaštva, da ne bi utirao na svjedoke, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Na ovo rješenje sudije Kostić i njegov branilac imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom vijeću u roku od tri dana.

Kostić je prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je zaključao Š.H. u špajz i prijetio mu smrću.

Tereti se za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode.

Kostić je uhapšen u srijedu nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu on prijeti da će ga ubiti.

Mladić je poslao poruku N.N. da je zatvoren u špajz i da Kostić hoće da ga ubije, nakon čega je N.N. obavijestio policiju koja je odmah došla na adresu prijave u centru Beograda.

Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu u junu prošle godine osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloljetnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za dva krivična djela-polno uznemiravanje punoljetne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Kostićev branilac Dimitrije Ilić je za Tanjug rekao da je u toku drugostepeni postupak u tom slučaju i da još nije donijeta pravosnažna presuda.

(A.M.)