Vijesti 12.05.2019.

Određen pritvor Rodoljubu Gajiću: Bokser u noći Krunićevog ubistva zamijenio smjenu

ČITANJE: 2 minute

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora za boksera Rodoljuba Gajića, radnika firme “Sector Security”, koji se dovodi u vezu s ubistvom svog poslodavca, banjalučkog privrednika Slaviše Krunića, i njegovog radnika obezbjeđenja Žarka Pavlovića, te ranjavanjem vozača Gorana Ilića, a banjalučki Okružni sud je odredio pritvor od 30 dana.

Gajić je  u pratnji jakih policijskih snaga, doveden u banjalučki Okružni sud, nakon što je saslušan u Republičkom javnom tužilaštvu. Saslušao ga je dežurni tužilac.

“Tokom saslušanja nije se branio ćutanjem, već je iznosio svoju odbranu”, rekli su izvori “Nezavisnih” te dodali da je Gajić bio Krunićev čovjek od povjerenja i obezbjeđivao mu porodicu.

Kako ističu, Gajić je trebalo da radi u noći kada se dogodio zločin, ali je s kolegom zamijenio smjenu. Gajića, kako dodaju naši sagovornici, terete da je imao ulogu tipera, odnosno da je ubicama odavao podatke o Krunićevom kretanju i slično. Nakon što je uhapšen, po riječima naših izvora, pao je na poligrafskom testiranju.

Aleksandra Metlić, Gajićev advokat, kratko je izjavila za “Nezavisne” da slučaj ne može komentarisati, budući da je istraga u toku.

Gajićevo hapšenje šokiralo je porodicu Krunić, kod koje je uživao veliko povjerenje, o čemu svjedoči i to što je na sahrani nosio sanduk sa Slavišinim tijelom te ga zajedno sa drugim kolegama spustio u raku. Čuvao mu je kuću, suprugu i djecu.

Na društvenim mrežama mnogi kritikuju Gajića, za kojeg kažu da je Kruniću, nakon zločina, uplatio i čitulju u novinama te pred svima plakao za svojim poslodavcem.

Krunić je ubijen 22. aprila blizu svoje kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Ubijen je i njegov saradnik Žarko Pavlović, dok je vozač Goran Ilić ranjen. U razmjeni vatre ubijen je i Željko Kovačević, koji je označen kao jedan od napadača. Istu noć uhapšen je, a kasnije i pritvoren Emilio Baldo, a traga se za Benedijem Đukanovićem, za kojim je raspisana potjernica.

Podsjetimo, armija specijalaca u petak je ponovo detaljno pretraživala teren na mjestu zločina i okolini.

“Od rane zore specijalci su opet detaljno češljali teren, vjerovatno jer imaju neki novi trag pa traže dokaze”, ispričali su mještani “Nezavisnim”.

Podsjećamo, policija je dosad pronašla dvije puške s okvirima, za koje se sumnja da su korištene u ubistvu, kao i opel korsu, vlasništvo ubijenog napadača Željka Kovačevića.

(Nezavisne)