Određen pritvor za četvoro osumnjičenih zbog droge

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za četvoro osumnjičenih za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom sudu.

Pritvor licima čiji su inicijali M.V, S.V, P.D. i R.H. može trajati najduže do 14. decembra.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je Okružnom sudu pritvor za Miladina Vidačkovića /45/, Slađanu Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamelu Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje za neovlaštenu proizvodnju i promet droge, rečeno je Srni ranije u Tužilaštvu.

Vidačković se sumnjiči i za omogućavanje uživanja droge, a Vidačkovićeva i za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Tužilac je predložio pritvor zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i naročitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

Ova lica se sumnjiče da su od 2016. do 2019. godine vršili nabavku i preprodaju marihuane korisnicima na području Banjaluke i Gradiške.

Ova lica uhapšena su u okviru akcije kodnog naziva “Merlin dva”, koju su zajedno sproveli Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, te policijske uprave Banjaluka i Gradiška.

(Srna)

Kasa javnih prihoda „teža“ za 48 miliona KM

Poreska uprava Republike Srpske je u prvih jedanaest mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 2,28 milijardi maraka, što je za oko 48 miliona KM ili dva odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što pokazuje da je nastavljen pozitivan trend u naplati javnih prihoda.

ODJELJENJE ZA OBRAZOVANJE Za studentske stipendije stigao 391 zahtjev

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev. Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar 2019. godine: Policijska uprava U protekla 24 časa u Banjaluci zabilježeno je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen šest puta. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dva lica su lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledana su 72 odrasla pacijenta, 21 dijete i