Vijesti 24.11.2018.

ODRONI I MAGLA Vozačima se savjetuje oprez

ČITANJE: 2 minute

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi po pretežno suvim ili mjestimično mokrim kolovozima, a vozačima se savjetuje oprez zbog povećane opasnosti od odrona i jutarnje magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zastoja i ograničenja nema osim na dionicama na kojima se izvode radovi, gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštivanje obavezno.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na magistralnom putu od Čelinca prema Kotor-Varošu zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu.

Radovi se izvode i na magistralnim putnim pravcima Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od Kosomsa do Nule, od Rebrovca prema Čelincu, Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, kao i kroz ulice Srpske vojske i 27. marta u Bijeljini.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare-Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.

Na području FBiH u toku je sanacija tunela Vranduk dva, kao i dva mosta na dionici magistralnog puta Zenica-Nemila zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put, dok se u suprotnom smjeru saobraća alternativnim pravcem.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima na kojima se izvode radovi saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta. Iz AMS-a podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Srpskainfo)