Magazin 01.12.2018.

Održan humanitarni bal Rotary kluba Banjaluka

ČITANJE: 2 minute

Tradicionalni humanitarni bal u organizaciji Rotary kluba Banjaluka održan je večeras u Kristalnoj sali hotela Bosna u Banjaluci.

Sva sredstva prikupljena kupovinom ulaznica i donacijama, kao i svake godine, biće usmjerena u humanitarne svrhe, a ovaj put to su dnevni boravak za djecu s kombinovanim smetnjama i kupovina aparata za vađenje krvi bebama na Klinici za dječje bolesti.

“U saradnji sa Gradskom upravom, koja nam je predstavila nekoliko projekata, izabrali smo one koji našim humanitarnim akcijama najviše odgovaraju. Bebe su naša budućnost i potreban je bezbolan i human način da se izvadi krv, a upravo to nedostaje Klinici za dječje bolesti”, rekao je predsjednik Rotary kluba Banjaluka Dragan Kasagić.

Kasagić je istakao da je misija rotari kluba upravo humanitarna akcija.

“Naš cilj je pomaganje bolesnim, ugroženim, nepismenim, razmjena studenata i đaka. Jednu od najvećih humanitarnih akcija u svijetu “Polio Plus” organizovali su upravo rotarijanaci, gdje je prikupljeno preko 700 milona dolara i vakcinisano oko 2,5 milijardi djece u 122 zemlje svijeta”, naglasio je Kasagić.

Na humanitarnom balu održana je i tombola sa vrijednim nagradama, koju je organizovao Inner Wheel klub Banjaluka.

“Svake se godine u decembru okupljamo na rotary balu i velika nam je čast i zadovoljstvo što možemo pružiti pomoć onima kojima je potrebna. Ovogodišnji moto međunarodnog Inner Wheel Kluba je “Briga za žene i djevojke”, pa je u tom pravcu usmjerena i naša večerašnja akcija. Naime, prikupljena sredstva od tombole koju organizujemo doniraćemo Iskri – savezu žena oboljelih od karcinoma dojke”, rekla je predsjednica Inner Wheel Kluba Banjaluka Branislava Pejašinović.

Balu je prisustvovalo oko 150 zvanica i prijatelja Rotary kluba Banjaluka, rotary klubovi iz Bosne i Hercegovine, Srbije kao i gosti Slovenije. Balski ugođaj upotpunio je bend Lady D, mezzosopran sa klavirskom pratnjom i plesni studio Gemma.