Magazin 06.06.2016.

Održan humanitarni koncert za liječenje četvorogodišnje Nađe

ČITANJE: 1 minuta

U humanitarnu akciju za pomoć Nađi Turudiji, pjesmama i igrom uključila su se i kulturno umjetnička društva, koja su svojim nastupima željela privući što veći broj ljudi i pozvati ih da se priključe akciji.

Dragić Majstorović, direktor KUD-a „Srpski vitezovi“ kaže da je ovo njihov način da pomognu djevojčici čije je liječenje veoma skupo.

– Dali smo sebi u zadatak da pomognemo koliko je to moguće. Njen otac radi kod nas u pjevačkoj grupi. Na našem poslednjem koncertu je i ona nastupila. Bila je puna sala gledalaca zahvaljujući čemu smo skupili novac da joj platimo jednu terapiju u Beogradu. Ona je i sada trebala da bude sa nama, ali nažalost, morala je otići na sljedeću terapiju – rekao je Majstorović.

Na humanitarnom koncertu „Za Nađu“ predstavili su se i članovi Kulturno umjetničkih društava „Pelagić“ iz Banjaluke, i „Kozara“ iz Podgradaca. Nebojša Šinik, umjetnički rukovodilac KUD–a „Kozara“ je istakao da se njihovi članovi odazivaju na sve humanitarne akcije, pogotovo ako je u pitanju pomoć djeci.

Sa ovog skupa poslata je poruka da za velika djela nije potrebno mnogo, a jedan čin humanosti, nekome može vratiti osmjeh na lice.

(Elta)