Politika 06.02.2017.

Održan sastanak o mogućnostima apliciranja za projekte iz oblasti turizma

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici Gradske uprave Banja Luka održali su danas sastanak sa predstavnicima Ministrastva trgovine i turizma RS, na kojem je razgovarano o mogućnostima Grada Banja Luka za apliciranje projekata iz oblasti turizma u okviru održivog turizma.

-Mogućnost apliciranja Grada Banja Luka u konzorcijima koji će aplicirati na programu prekogranične saradnje pod nazivom „Mediteran“ za nas je u ovom trenutku veoma značajno – kazala je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Natalija Trivić.

Ona je dodala da je pozicioniranje Banje Luke na turističkoj mapi usmjereno upravo na avanturistički i manifestacioni turizam.

-Tvrđava Kastel i rijeka Vrbas naši su najveći resursi za razvoj avanturističkog, manifestacionog i kulturnog turizma – kazala je Trivić.

Na sastanku u Gradskoj upravi je, između ostalog, dogovoreno da će Ministarstvo trgovine i turizma RS u narednom periodu koordinisati između Grada i Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, u cilju određivanja prioriteta za kandidovanje projekata za međunarodne fondove, a prvenstveno fondove Evropske unije.

U tom kontekstu, Gradska uprava i Turistička organizacija grada Banja Luka formiraće tim, koji će predstaviti prioritete za kandidovanje projekata za aktuelni program „Mediteran“ iz oblasti održivog turizma.

(gradskauprava)