Sport 06.01.2022.

Održan skup podrške: Ne damo Novaka

ČITANJE: 1 minuta

U Beogradu ispred Skupštine Srbije održan je skup zbog drame koju preživljava najbolji teniser svijeta Novak Đoković u Australiji.

Pred okupljenjima je govorio Srđan Đoković, otac srpskog igrača, koji je poručio su svi ljudi u Srbiji uz njega u ovim teškim momentima.

– On je srce Srbije, naš ponos i dika. Hoće da ga bace na koljena, e ne može! Nisu bacili ni Srbiju nikada, mada mi nismo nikada otimali ili napadali već se samo branili. Tako se i Novak danas brani, braćo i sestre. Ponosni Novak, naša duša, srce i krv. Ovo je samo početak agonije. Oni hoće da ga drže ne u pritvoru, nego u zatvoru do ponedjeljka. Zamislite da do ponedeljka drže najboljeg sportistu sveta u zatvoru. Svi smo uz njega, Balkan, daleki i bliski istok, naše majke Srbija i Rusija, Kina, Indija, čitava Afrika… Svi smo uz našeg Noleta i svakog dana će nas biti sve više. Ne osjećamo hladnoću već samo pripadnost srpskom, slobodarskom narodu. Novak je naše proviđenje, pokazuje da ništa nije nemoguće kada se stvarno želi. Ljudi, Novak je Srbin, iz Srbije. Odavde, iz Beograda – poručio je Srđan.

Takođe, on je dodao da je novi skup planiran sutra od 15 časova na istom mjestu.

(B.M)