Magazin 29.10.2018.

Održan završni koncert dječjih grupa KUD-a “Čajavec”

ČITANJE: 1 minuta

Završni Godišnji koncert dječjih grupa i dječjeg ansambla KUD-a “Čajavec” održan je proteklog vikenda u Koncertnoj Sali kasarne “Kozara”. Više od 250 mališana nastupalo je pred oko 400 gledalaca.

Izveden je bogat, kvalitetan i primamljiv koncert mladosti, ljepote i budućnosti KUD-a “Čajavec”.

Nastupao je dječji ansambl narodnih igara i pjesama KUD-a “Čajavec” koji se predstavio igrama iz Pirota i Kosovskog pomoravlja dok su se u programu predstavile dječje folklorne grupe OŠ “Geogi Stojkov Rakovski”, OŠ “Milan Rakić” iz Karanovca, te dvije postave OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”. Dječja škola folklora “Čajavec”, zbog brojnosti, takođe se predstavila u dvije postave a izvođene su igre i pjesme prilagođene dječjem uzrastu.

Program su pripremili rukovodioci grupa Marija Bujak, Siniša Mihajlović, Andrea Gračanin, Nikola Kurija i Daniela Lajić i rukovodilac dječjeg ansambla Marinko Zorić, a sve u koordinaciji sa umjetničkim rukovodiocem KUD-a “Čajavec” Ljubišom Udovičićem.

Izuzetan aplauz brojna publika uputila je folklornoj grupi djece sa posebnim potreba, čije zadovoljstvo i sreća učešćem u programu je izmamila brojne emocije kod publike.

Višegodišnja saradnja KUD-a “Čajavec” i Udruženja “Dajte nam šansu – Zvjezdice” značajna je za inkluziju djece sa posebnim potrebama. Rukovodilac ove grupe je Andrea Gračanin, članica reprezentativnog ansambla narodnih igara i pjesama KUD-a “Čajavec”.

U programu su se predstavili i gosti, odlično uigran, dječji ansambl “Frula” iz Raške – Republika Srbija koji su izveli tri koreografije: Igre iz Niša, Kobišnice i Raške. Umjetnički rukovodilac je bio Rodoljub Aksentijević.

Inače, program je tog dana otpočeo u crkvi Sv. Petke u Kuljanima gdje su folkloraši učestvovali i u slavskoj litiji.

(Nezavisne)