Vijesti 02.12.2015.

Održana javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2016. godinu

ČITANJE: 1 minuta
javna rasprava
Javna rasprava o Nacrtu budžeta grada Banjaluka za 2016. godinu održana je sinoć u Banskom dvoru.

Pitanja komunalne infrastrukture u gradu, probematika invalidnih lica i oblast kulture dominirali su tokom rasprave kojoj su prisustvovali predstavnici mjesnih zajednica: Petrićevac, Dragočaj, Priječani, Lauš, Ada, Starčevica, Rekavice II, Kuljani, Rosulje, Kola, te odbornici i predsjednik Skupštine grada i predstavnici Gradske uprave.

Svoje komentare na predstavljeni dokument  iznijeli su i predstavnici udruženja građana i javnih preduzeća.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, Zoran Novaković rekao je da sve što su građani tražili treba, ali je problem u nedostaku novca.

-Problem su pare, jer za sve iznesene probleme treba oko 20 godišnjih budžeta i za to moramo da imamo više razumijevanja, kao i pri određivanju prioriteta, a cilj javnih rasprava je da dođemo da kvalitenih prijedloga – rekao je Novaković.

On je naglasio da će po usvojenom budžetu, biti urađeni programi iz oblasti komunalne infrastrukture, i to Program zajedničke komunalne potrošnje i Program uređenja građevinskog zemljišta kojima će biti precizirani radovi na infrastrukturi, izgradnji, rekonstrukciji i održavanju.

Podsjećamo građane da javna rasprava o Nacrtu budžeta traje do 4. decembra i da svoje prijedloge mogu uputiti i elektronskom poštom na adresu:[email protected].

(Banjaluka.rs.ba)