Vijesti 01.02.2021.

ODRŽANA SJEDNICA GRADSKOG ŠTABA: Pomoć pri formiranju punktova za vakcinaciju prioritet u narednom periodu

ČITANJE: 2 minute

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije grada zaključeno je da je prioritet u narednom periodu formiranje koordinacionog Tima za početak vakcinacije koja se očekuje u drugoj polovini februara.

Grad je spreman da pomogne u ovom procesu kroz podršku u formiranju punktova za vakcinaciju, ukoliko za to bude bilo potrebe.

Prioritet u vakcinaciji biće zdravstveni radnici i lica starija od 65 godina. Kako je rečeno, građani će se za vakcinaciju prijavljivati putem veb aplikacije i telefonskim putem.

Kako je rečeno, epidemiološka situacija na području grada je i dalje nepovoljna, te je iz tog razloga još preuranjeno tražiti i popuštanje mjera.

Još jednom je upućen apel građanima da se ponašaju odgovorno i poštuju propisane mjere, kako bi se rasteretio ionako opterećen zdravstveni sistem.

Prema podacima Doma zdravlja, u Banjoj Luci je u posljednje dvije sedmice registrovano 467 zaraženih korona virusom.

Štab je takođe obaviješten da ARI ambulante na Starčevici i Petrićevcu trenutno ne rade zbog malog broja pacijenata koji su dolazili u te ambulante, ali će biti otvorene čim se ukaže potreba za tim.

Kada je riječ o predstavniku Policijske uprave Banja Luka u radu Štaba, pravo Grada je da traži zamjenu, a pravo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da odrede koga žele.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je dolazak predstavnika Policijske uprave Banja Luka, gospodina Radenka Stakića, na današnju sjednicu Štaba, iskoristio da mu uruči izvještaj „Tima za reviziju“ koji ukazuje na kriminal dosadašnje gradske adminstracije.

Međutim, ovi dokumenti biće dostavljeni Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske kroz redovnu proceduru, što pokazuje da Grad neće zatvarati vrata MUP-u i da je otvoren za saradnju, ali će, i nakon ove sjednice Štaba, Grad ponovo uputiti novi zahtjev za zamjenu njihovog člana u radu Štaba.

(N.S)