Politika 24.04.2018.

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA NS RS Dodik uručio Matvijenkovoj Orden Republike Srpske na ogrlici

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas predsjedniku Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentini Matvijenko Orden Republike Srpske na ogrlici.

Dodik je odlikovao Matvijenkovu Ordenom Republike Srpske na ogrilici na osnovu Ukaza o dodjeli odlikovanja za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Republike Srpske i Ruske Federacije, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Srpske.

Dodik je uručio odlikovanje Matvijenkvoj u Narodnoj skupštini Republike Srpske gdje održana svečana sjednica, a dobrodošlicu ruskoj delegaciji poželio je Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS.

“Čast mi je i zadovoljstvo da u ime NS RS pozdravim rusku delegaciju na čelu sa Valentinom Matvijenko, predsjednica Savjeta federacije Gornjeg doma parlamenta Rusije”, istakao je Čubrilović i dodao da ova posjeta još jednom potvrđuje dobre odnose i saradnju RS i Rusije.

Nakon uvodnog obraćanja, poslanicima i gostima obratio se Dodik, a nakon njega Parlamentu se obratila i Matvijenkova.

Na svečanu sjednicu Narodne skupštine pozvani su svi poslanici i delegati iz Republike Srpske u oba doma parlamenta BiH, lideri parlamentarnih političkih partija koje imaju sjedište u Srpskoj i ostale visoke zvanice.

(Nezavisne)