Vijesti 08.12.2017.

Odzvonilo naplatnim kućicama u Glamočanima

ČITANJE: 1 minuta

Posao uklanjanja naplatnih kućica u Glamočanima kod Laktaša dodijeljen je preduzećima „MG Mind“ i „Mig elektro“ iz Mrkonjić Grada, koja su dostavila najbolju ponudu od 1,32 miliona KM sa PDV-om.

Na javni poziv za uklanjanje naplatnih kućica, pored firmi iz Mrkonjić Grada, dostavljene su još dvije prijave. Ponuda grupe preduzeća koju čine „Kozaraputevi“ i „Dos elektro“ iz Banjaluke i „Prijedorputevi“ iz Prijedora iznosila je 1,45 miliona maraka. Komisija za javnu nabavku prijavu „Gradipa“ iz Prnjavora nije prihvatila, jer ovo preduzeće nije dostavilo svu traženu dokumentaciju predviđenu javnim pozivom

Za uklanjanje naplatnih kućica, koje se nalaze na magistralnom putu Banjaluka – Laktaši „Putevi Republike Srpske“ planirali su 1,56 miliona maraka, dok je na početku godine za te namjene bilo predviđeno 750.000 KM.

Naplatne kućice su postavljene 2013. godine u vrijeme dok je na čelu „Puteva Republike Srpske“ bio Nedeljko Knežević. Problem je nastao jer su postavljene na magistralnom putu M-16, Banjaluka – Klašnice, a ne na autoputu.

(Glas Srpske)