Vijesti 22.04.2016.

Oficir OS BiH veličala NDH na Fejsbuku

ČITANJE: 1 minuta
ndh
Komandant Operativne komande Oružanih snaga BiH naredio je pokretanje disciplinskog postupka protiv kapetana Ljubice Krasić Pandžić zbog postavljanja mape Nezavisne Države Hrvatske (NDH) na društvenoj mreži Fejsbuk.

Iz Ministarstva odbrane BiH Srni je potvrđeno da je formirana Komisija za vođenje disciplinskog postupka i da su aktivnosti komisije u toku.

Pandžićeva je postavila na svoj Fejsbuk profil, na dan osnivanja NDH, mapu sa granicama u čijem sastavu se nalaze BiH i dijelovi Srbije, a na kojoj piše “Ona je ljubav koja ne može proći”.

Сарајево - мапа Независне државе Хрватске

Сарајево – мапа Независне државе Хрватске

Iz Ministarstva odbrane podsjećaju da je i protiv kaplara Gorana Kovača i Vladana Vukovića, koji su na dan presude prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, postavili njegovu sliku na svoje profile, pokrenut disciplinski postupak.

U kontekstu ove problematike, a u cilju sistemskog otklanjanja i spriječavanja uočenih negativnosti pored već preduzetih mjera, sa nivoa Zajedničkog štaba OS BiH sačinjena su tri instruktivna akta koja su upućena potčinjenim komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH, ističu u resornom ministarstvu.

Ovim aktima naređeno je dosljedno poštovanje važećih procedura vezanih za medijsko istupanja pripadnika OS BiH, izgradnja dobrih međuljudskih odnosa unutar jedinica i propagiranje humanih, etičkih principa i tolerancije, kao i preduzimanje adekvatnih mjera na sankcionisanju svih lica za koja se utvrdi da su povrijedila odredbe Zakona o službi u OS BiH, Pravilo službe u OS BiH i Etički kodeks ponašanja vojnih lica u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

(Agencije)