Magazin 10.03.2021.

Oglasila se kraljica Elizabeta, saopštenje nakon intervjua Megan i Harija

ČITANJE: 1 minuta

Iz Bakingemske palate objavili su odgovor na intervju Megan Markl i princa Harija.

“Cijela porodica je veoma tužna zbog saznanja kako je nekoliko prošlih godina bilo izazovno za Harija i Megan”, stoji u izjavi koju je objavila Bakingemske palata u ime kraljice Elizabete, prenosi index.hr.

“Problemi koji se spominju, posebno onaj koji se tiče rase, su zabrinjavajući. Porodica je to shvatila veoma ozbiljno i riješiće ih privatno. Hari, Megan i Arči će uvijek biti voljeni članovi porodice”, stoji u izjavi.

Podsjećamo, Megan i Hari su u eksplozivnom intervjuu iznijeli neke optužbe na račun kraljevske porodice, a u javnosti je posebno odjeknula izjava da je neke članove kraljevske porodice brinula boja kože njihovog sina Arčija.

“Bilo je zabrinutosti i nekoliko razgovora o tome koliko bi mu koža mogla biti tamna kad se rodi”, rekla je.

Porodica je te razgovore vodila s Harijem, rekla je Megan. Odbila je da otkrije ko je bio uključen u te razgovore. “To bi za njih bilo vrlo štetno”, smatra.

Opra Vinfri kasnije je pitala princa Harija o razgovorima koje je vodio s kraljevskom porodicom o Arčiju dok je Megan bila trudna, odnosno o zabrinutosti o dječakovoj boji kože.

“Taj razgovor nikad neću otkriti. Bilo je neugodno i bio sam šokiran”, rekao je on.

Kada je Opra pitala može li otkriti pitanja koja su mu postavljena tokom razgovora, odbio je rekavši: “Nije mi ugodno o tome govoriti.”

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ABC News (@abcnews)

(E.M)