Svijet 28.05.2022.

OGLASILA SE MAJKA UBICE IZ TEKSASA: Imao je svoje razloge zašto je to učinio, molim vas ne osuđujte ga

ČITANJE: 1 minuta

Majka Salvadora Ramosa, tinejdžera koji je u Osnovnoj školi Rob u Teksasu ubio 19 učenika i dvije nastavnice, moli sve da oproste njenom sinu.

Adriana Martinez Rejes, čiji je sin kupio dvije puške i veliku količinu municije kojom je ubio 21 osobu, dala je izjavu za medije.

– Nemam riječi. Ne znam šta je mislio. Imao je svoje razloge zašto je učinio to što je učinio. Molim vas, ne osuđujte ga. Ja samo molim da mi nedužna djeca koja su stradala oproste – rekla je njegova majka.

Rejes je bila previše uznemirena da bi raspravljala o motivima njenog sina koji je prvo upucao svoju baku i nakon toga počinio masakr u obližnjoj osnovnoj školi.

Podsetimo, Rejes se oglasila istog dana nakon što je javnost saznala za zločin njenog sina. Ona je tada rekla da je bila “iznenađena” što je njen sin otvorio vatru u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu, prenosi Blic.

Priznala je da je njen sin bio usamljenik koji se “držao za sebe i nije imao mnogo prijatelja”, ali je odbacila tvrdnje da je imala toksičan odnos s njim.

– Moj sin nije bio nasilna osoba. Iznenađena sam onim što je uradio. Molim se za te porodice. Molim se za svu tu nevinu djecu. Oni nisu imali udjela u ovome, rekla je tada majka ubice tinejdžera.

(N.S)

Oznake: Teksas