Vijesti 13.10.2022.

Oglasila se predstavnica firme koja je prevozila turiste stradale na mostu

ČITANJE: 1 minuta

U nesreći koja se dogodila u Ovčar banji kada se srušio viseći most preko Zapadne Morave ima poginulih i povrijeđenih osoba, ali se čekaju zvanične informacije, rekla je danas Srni Ivana Tanasković, rukovodilac saobraćaja u firmi “Euro Petrol Oil” iz Zvornika koja je prevozila putnike.

“Vozači i ostali koji su bili u blizini uspjeli su nekoliko putnika da izvuku iz Morave, ali, nažalost, ima i poginulih i povrijeđenih”, rekla je Tanaskovićeva i dodala da su povrijeđeni putnici prebačeni u bolnicu u Čačak.

Ona je rekla da je ova firma samo prevoznik, a da su organizatori pokloničkog putovanja crkvene opštine Čelopek i Zvornik.

“Posljednjih petnaestak godina vozimo na poklonička putovanja u manastir Đunis, gdje bude večernja služba i ovo putovanje je trebalo da se završi sutra naveče”, rekla je Tanaskovićeva i dodala da je na mapi putovanja bila i ova destinacija gdje se dogodila nesreća kod manastira Jovanje.

Ona je navela da je riječ o visećem mostu preko kojeg se ide do isposnice Svetog Save.

Prema njenim riječima, vozači su autobus propisno parkirali i ostali tu, a putnici su krenuli preko mosta do isposnice Svetog Save, ali je most popustio i putnici su popadali u Moravu.