Politika 26.09.2022.

Oglasili se iz Ujedinjene Srpske nakon saslušanja Novitovića

ČITANJE: 1 minuta

Povodom poziva Republičkog javnog tužilaštva na saslušanje direktora Civilne zaštite Republike Srpske Milana Novitovića, nekoliko dana pred izbore, oglasili su se i iz Ujedinjene Srpske.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Prljava i podmukla instrumentalizacija Republičkog javnog tužilašta u predizbornoj kampanji je nesporan dokaz pokušaja da se smanji rejting i rezultat koji će Ujedinjena Srpska nesumnjivo postići.

Bez obzira da li iza ovog stoje domaći autori koji se plaše uspjeha Ujedinjene Srpske ili strani faktori koji pokušavaju da razjedine koalicione partnere, i tako utiču na rezultate izbora, pokušavajući da pomognu svojim favoritima, Ujedinjena Srpska neće stati već će, sa svojom snagom i građanima kojima je potpuno jasno ovo ogoljeno podmetanje, ubrzo razotkriti i javno predstaviti sva svoja saznanja. Naši članovi kao i građani znaju da ovakvi providni postupci nemaju veze sa pravdom i pravom već upravo sa zloupotrebom pravosuđa u političke svrhe.

Pored ostalog, treba navesti da se na ovaj način pokušavaju oslabiti ili uništiti institucije koje su vitalne i neophodne za funkcionisanje društva i Republike Srpske, posebno u vanrednim situacijama.

Ujedinjena Srpska će se po potrebi oglasiti nakon završenog saslušanja, a za više informacija nadležan je advokat gospodina Milana Novitovića.”

(N.S)