Vijesti 06.12.2022.

Oglasilo se Tužilaštvo BiH: Lučić uhapšen u predmetu visoke korupcije

ČITANJE: 1 minuta

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić (36), koji je jutros uhapšen, osumnjičen za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, povezano sa više koruptivnih krivičnih djela kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH i ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe.

“Provedenom istragom prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloupotrebe u oblasti trošenja sredstava namijenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zloupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom”, navelo je Tužilaštvo.

Akciju hapšenja Lučića sproveli su policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju MUP-a Republike Srpske, prema nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

“Uporedo s lišenjem slobode vrše se pretresi kancelarijskih prostorija, kao i mjesta boravka osumnjičenog i drugih objekata u cilju pronalaska dokaza o izvršenim krivičnim djelima”, navodi se u saopštenju.

Tužilac i istražilac Tužilaštva BiH koordiniraju aktivnosti policijskih organa i određuju dalje istražne aktivnosti koje će se preduzeti.

Osumnjičeni će u zakonskom roku u pratnji SIPA biti predat postupajućem tužiocu koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Oznake: Miloš Lučić