Vijesti 07.01.2019.

OGLASIO SE DAVOR DRAGIČEVIĆ: Mir Božiji Hristos se rodi, ja vas nisam napustio i neću nikad

ČITANJE: 2 minute

Davor Dragičević je živ i zdrav, ali je u velikom strahu i nema namjeru da se vrati u Banjaluku dok se okolnosti koje se dešavaju proteklih dana ne riješe, kazao je za Klix.ba njegov advokat Ifet Feraget. 

Davor se oglasio povodom Božića kako bi smirio sve zabrinute ljude koji su strahovali i od najgoreg, a neki su mislili da je otet ili čak mrtav. On i Feraget čestitali su svim pravoslavcima Božić.

– Mogu me fizički ubiti, ali ostalo mi nikada neće oduzeti, a to je istina i pravda za Davida. Istinu znamo i zato je jedini zahtjev da se predmet prebaci na Tužilaštvo BiH i sve će vrlo brzo biti gotovo. Nijednu grešku nismo napravili za 10 mjeseci, a ophode se tako prema nama jer nemaju gdje – rekao je Dragičević.

Poručio je ljudima iz grupe Pravda za Davida da nemaju sebi šta zamjeriti, te da bi vlasti uradile isto i da nisu bili na ulici.

– Ja idem do kraja, s vama ili bez vas. Ja nikad neću odustati. Ubili su mi dijete. Mir Božiji, Hristos se rodi svim pravoslavnim vjernicima. Nek im dođe mir u kuću. Nek budu danas sa svojim porodicama. Meni treba pravda za Davida Dragičevića. Ja vas nisam napustio i neću vas nikad napustiti. Takođe, vjerujem ni vi mene. Idem do kraja, hrabro i istrajno. Na skupu jasno kažem, ja nisam ovdje da nekog rušim. Ni ja, ni grupa Pravda za Davida. Uništili su najsvetije, 280 dana mirne i dostojanstvene borbe za moje dijete i sve nas. Morate shvatiti da ovo više nije borba za Davida, već borba za sve nas, svu našu djecu. Davida mog nema, nikad ga ja više vidjeti neću – poručio je Davor.
Rekao je da svi žele da žive u zemlji gdje će ustav, zakon i red biti jednaki za sve.

-Ja nisam pobjegao, ja sam se sklonio. Rekao sam: nećete me ubiti ko Davida. Bez borbe ne ide. Još uvijek sam živ i zdrav, voli vas vaš ćaća, nikad vas iznevjeriti neće. Ko hoće, idemo do kraja. Pravda za Davida, pravda za svu djecu. Ovo se jednom završiti mora – kazao je Dragičević.

Njegov advokat rekao je da ne zna gdje se Davor nalazi, ali da je u velikom strahu.

– MUP RS-a je vršio zloupotrebu vlasti i sve što se dešavalo je ličilo na policijski sat. Mirno su stajali 280 dana, što ih nisu hapsili prvi dan. Ništa se spektakularno nije desilo ni 280. dan. To što je Davor govorio kao otac, on ima pravo i da pretjera, ubili su mu sina, a istraga nije adekvatno ni započeta. Ne daj Bože nikome – kazao je Feraget.

– Bez adekvatne istine nema istrage – kazao je Feraget.

(Srpskainfo)