Region 20.06.2024.

Oglasio se direktor crnogorske policije: Ovo je crvena linija, ovaj dan ne smije više nikad da se ponovi

ČITANJE: 2 minute

Povodom stravične eksplozije koja se jutro u devet sati i minuta dogodila ispred Sportskog cetra u Cetinju, a u kojem su dva lica nastradala a nekoliko ljudi povrijeđeno, oglasio se i Aleksandar Radović, direktor Uprave policije.

On je istakao da eksplozija na Cetinju baca sjenku na dobre rezultate koja je crnogorska policija napravila u prethodnom peirodu.

“Naložio sam angažovanje kompletnog sastava sa svim raspolozivim ljudstvom koje imamo radi preduzimanja svih mjera i radnji, a sve u cilju da se što prije pronađu krivci za ovaj nemili događaj. Razumijem uznemirenost građana, posebno u situacijama kada imamo slučajne žrtve, ovo je crvena linija, Crna Gora ne može sebi dozvoliti nijednu slučajnu žrtvu. Dužni smo da se suprotstavimo svakom obliku nasilja i kriminala, na svakom mjestu, u svakom gradu, u svakoj ulici u Crnoj Gori. Borba protiv kriminala mora biti prioritet, neće biti laka, ali država će pobijediti, a ne kriminal. Koristim ovu priliku da pozovem sve nadležne, sve političare da daju svoj konkretan doprinos u rješavanju ove situacije. Ovaj dan ne smije više nikad da se ponovi”, poručio je Radović.

Prema podacima dobijenim iz policije eksplozivna naprava bila je postavljena na drvetu visokom sedam metara i da je aktivirana u trenutku kada su četiri osobe ulazile u Sportski centar. Stradala i ranjena lica praćena su tokom dužeg vremenskog perioda, napadačima su bile poznate njihove navike.

“Državno tužilaštvo hitno će preduzeti sve mjere i radnje, kako bi se u što kraćem roku rasvijetlio događaj i kako bi se došlo do saznanja ko su izvršioci. Tokom uviđaja izuzeti brojni tragovi koji će biti predmet različitih vještačenja. Tragove su izuzimali policijski službenici, forenzičari, ali i vještak za požare, eksplozije i havarije. Naložena je obdukcija tela stradalih”, kazala je tužiteljka Danka Ivanović Đerić.

Oznake: bomba, Cetinje