Sport 26.03.2023.

Oglasio se FS Crne Gore pred meč sa Srbijom

ČITANJE: 1 minuta

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) pozvao je sve pristalice domaćeg tima na korektno navijanje, bez pirotehnike i uvredljivih transparenata na meču protiv Srbije.

Fudbaleri Crne Gore i Srbije igraju meč u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Njemačkoj, taj susret je na programu u ponedjeljak od 20.45 u Podgorici.

Agencija Mina prenosi da su FSCG i Evropska fudbalska unija (UEFA) duel Crne Gore i Srbije, zbog očekivanog prisustva većeg broja domaćih i gostujućih navijača, kao i regionalnog rivaliteta i takmičarskog značaja, proglasili utakmicom povećanog bezbjedonosnog rizika.

Predsjednik Komisije za bezbjednost FSCG Dragoljub Sekulić izjavio je da su iz tih razloga, u saradnji sa Upravom policije, agencijom za obezbjeđenje i ostalim subjektima, ranije počeli sa organizaciono-bezbjedonosnim pripremama kako bi taj sportski događaj protekao bez problema i u skladu sa UEFA regulativom i zakonodavstvom Crne Gore.

Sekulić je apelovalo na navijače da se uzdrže od unošenja na stadion bilo kakvih nedozvoljenih predmeta, pirotehničkih sredstava i transparenata uvredljive sadržine.

“Kapacitet Gradskog stadiona u Podgorici je 11.563 mjesta, a prema trenutnoj potražnji ulaznica očekuje se da će u velikoj mjeri da bude popunjen. Na svim ulazima biće organizovan detaljan pregled”, rekao je Sekulić.

On je dodao da u FSCG za sada nemaju informaciju o organizovanom dolasku navijača Srbije.

“Očekujem da tokom sastanka sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije dobijemo informacije o broju gostujućih navijača, načinu dolaska i odakle dolaze”, rekao je Sekulić.

(Agencije)