Ognjen Tadić definitivno formira novu stranku, i to s Nikolom Poplašenom!

Iako je Ognjen Tadić, bivši potpredsjednik Srpske demokratske stranke i aktuelni delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, uporno negirao medijske najave da napušta dosadašnju partiju i osniva novi pokret, portal srpskainfo.com saznaje da se raniji kandidat opozicionog bloka u Srpskoj za predsjednika Republike definitivno opredijelio za razlaz sa SDS-om i da će uskoro formirati sopstvenu političku organizaciju.

U budućem projektu svakako je najzanimljiviji izbor najbližeg saradnika, budući da će jedna od dvije vodeće ličnosti planirane stranke biti – Nikola Poplašen, profesor Univerziteta u Banjaluci i nekadašnji predsjednik RS. Tadić je, inače, u politiku tokom devedesetih godina i ušao pod Poplašenovim patronatom, a u to vrijeme obojica su bili u Srpskoj radikalnoj stranci. Međutim, predsjednički mandat Nikole Poplašena završen je odukom OHR-a o smjeni, a nakon toga se na duži period povukao iz političke javnosti.

Međutim, početkom ovog milenijuma profesor i njegov štićenik našli su se na različitim pozicijama, jer se tokom razlaza među radikalima s ove strane Drine Tadić našao u krilu lojalnom centrali u Beogradu, dok je Poplašen bio blizak struji koja se, mimo stava Vojislava Šešelja, okrenula partnerstvu sa SDS-om i formirala novu grupaciju koju i danas predvodi Milanko Mihajlica.

Ni to nije dugo potrajalo, jer se i Tadić sredinom prošle decenije distancirao od SRS, te prvo kao savjetnik ušao u kabinet tadašnjeg predsjednika Republike i lidera Srpske demokratske stranke Dragana Čavića, a kasnije je napravio zapaženu karijeru u SDS-u. To je potrajalo sve do povlačenja Mladena Bosića sa čela ove partije i izbora Vukote Govedarice za njenog prvog čovjeka.

U tom periodu, Tadić se tri puta obraćao članovima Glavnog odbora stranke otvorenim pismima. Posljednje je objavljeno početkom jula ove godine, a u svakom je naglašeno nezadovoljstvo smjerom kojim se kreće SDS sa novim vrhom.

Sada se i tome bliži kraj, a ponovni zajednički politički nastup s Nikolom Poplašenom stavlja tačku na spekulacije u političkoj budućnosti Ognjena Tadića, od kojih su pojedine bile potpuno bizarne, poput tvrdnje da će pristupiti Nezavisnom bloku Senada Šepića, dok su druge imale više utemeljenja u realnosti, kao što je procjena da će imati blisku saradnju sa Budimirom Balabanom i odborničkim klubom „Sloboda“ u Skupštini grada Banjaluka.

Takođe, kako saznaje srpskainfo.com, u budućem političkom pozicioniranju, tandemu Tadić – Poplašen su najbliži politički potezi koje, među sadašnjim liderima Saveza za promjene, povlači Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH.

(srpskainfo.com)

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo