Sport 25.08.2016.

OI: Sestra Jovana ponosna na Mihajla

ČITANJE: 2 minute

Sestra Jovana s nestrpljenjem je čekala Mihajla Čeprkala, najmlađeg bh. olimpijca u Rio de Žaneiru, koji je juče stigao u rodnu Banjaluku, a veselo je bilo i u Brčkom, gdje su sugrađani priredili doček odbojkašici Brankici Mihajlović, koja je sa selekcijom Srbije osvojila srebrnu medalju.

“Pratili smo dešavanja u Riju i ponosni smo na Mihajla. Veoma mi je nedostajao”, rekla je za “Nezavisne” Jovana Čeprkalo, koja je brata čekala na Aerodromu Banjaluka.

Sedamnaestogodišnji Mihajlo je u Riju bio 37. u trci na 1.500 metara slobodno.

“Bilo je savršeno, zadovoljan sam rezultatom jer sam ove godine imao povredu ramena i tri mjeseca nisam bio u kvalitetnom treningu”, rekao je Mihajlo, dodajući da se nada da će učestvovati i na OI u Tokiju.

U Riju je imao priliku i da pliva pored svog idola Majkla Felpsa.

“Važno je što sam imao priliku da treniram i gledam kako to rade najbolji na svijetu. Felps je fenomenalan, pokušao sam da ga pratim 100 metara, ali ono što on radi je nenormalno”, kazao je impresionirani Čeprkalo te dodao da mu je mnogo značila podrška drugova, porodice i trenera.

Ranije su se iz Rija vratili Tatjana Đekanović, koju je juče iznenadio mural s njenim likom u rodnom Tesliću, koji su uradili drugari iz naselja, te Hamza Alić, Mesud Pezer, Kemal Mešić, Amel Tuka, Amina Kajtaz i Larisa Cerić. Oni su istakli da vjeruju da će u Tokiju zabilježiti bolje rezultate.

Brankicu Mihajlović, koju su u srijedu naveče u Brčkom dočekali porodica, Milorad Dodik, predsjednik RS, Đorđa Kojić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta, i oko 2.000 sugrađana, istraka je da je ponosna na sugrađane koji su je podržavali dok je igrala u Riju i koji su joj priredili doček.

“Divan je osjećaj. Rijetke su situacije kad ostajem bez teksta, a jedna od njih je ovaj doček u rodnom gradu s predsjednikom Republike i svim ovim ljudima. Srećna sam i ponosna”, rekla je Mihajlovićeva.

Bilećani su ponosni na sugrađanku Tijanu Bošković, koja je sa Srbijom osvojila srebro na Igrama, a u njenu čast je postavljen bilbord na kojem piše “Hvala Tijana, Tvoja Bileća”. Doček za Sašu Saša Čađo, koja je s reprezentacijom Srbije osvojila bronzanu medalju na OI, imala je nezaboravan doček u Beogradu, a u subotu će je pozdraviti prijatelji i navijači u Banjaluci.

Doček je u 19 časova na terenima Studentskog centra “Nikola Tesla” (K4), gdje je uspješna Banjalučanka igrala basket.

(Nezavisne)

Oznake: Milorad Dodik