Sport 23.08.2017.

OK Borac: Nikad više za opstanak

ČITANJE: 2 minute

Odbojkaši Borca počeli su sa pripremama za novu takmičarsku sezonu u Premijer ligi BiH.

Banjalučani su u minulom šampionatu imali nešto lošiji učinak, a tek su u posljendjem ligaškom kolu uspjeli da sačuvaju opstanak u društvu najboljih. U međuvremenu došlo je do promjene u rukovodstvu, a klub su preuzeli mladi ljudi koji najavljuju ljepše dane za odbojku u Banjaluci.

– Razlog za naš optimizam je što smo u ovoj pauzi doveli nekoliko igračkih pojačanja. S toga se svi nadamo da će naredna sezona biti mnogo bolja i očekujemo plasman u gornji dio premijerligaške tabele. Što se tiče priprema, nadamo se da će sve proći kako treba i da će ekipa potpuno spremno dočekati novi šampiona u eliti BiH – poručio je Aleksandar Dakić, novizabrani direktor Odbojkaškog kluba Borac.

Povjerenje Marjanoviću

Rukovodstvo kluba je uoči početka rada odlučilo da na terenerskoj klupi povjerenje dobije Mišo Marjanović. Radi se o mladom odbojkaškom stručnjaku koji je i u prošloj sezoni vodio ekipu na putu do opstanka dok je za brigu o kondiciju zadužen Duško Marić.

– Nismo ni imali mnogo izbora, jer je kriza odbojkaških trenera u Banjaluci. Mišo Marjanović je u minulom periodu bio prvi strateg seniorskog tima, ali je ranije radio i sa mlađim selekcijama. Nadamo se da će on opravdati naše povjerenje i da će sa ekipom ostvariti dobar plasman u Premijer ligi BiH i da se nećemo više boriti za opstanak – istakao je Srđan Marjanović, predsjednik OK Borac.

Kompletne pripreme biće obavljene u Banjaluci, jutarnji trening je predviđen na Gradskom stadionu, a večernji u Sportskoj dvorani “Borik”. Trener Mišo Marjanović je ubijeđen da će ekipa biti spremna za sezonu u kojoj priželjkuje mnogo bolje rezultate.

– Imamo prilično mladu, ali i perspektivnu ekipu koja može mnogo toga dobrog da napravi u takmičarskoj sezoni koja dolazi. Do tada ćemo sve učiniti da se dobro spremimo za iskušenja u društvu najboljih. Svi smo ubijeđenja da imamo kvalitet da ćemo biti bliže vrhu nego začelju prvenstvene tabele – optimista je Mišo Marjanović.

Kapiten optimista

Da će nastupajuća takmičarska sezona u Premijer ligi BiH biti uspješna vjeruje i kapiten Banjalučana Davor Džombić.

– Iako imamo dosta mladu ekipu potpuno sam ubijeđen da ćemo na kraju biti među prvih šest timova u premijerligaškoj konkurenciji. Vrijeme je da napravimo neki bolji rezultat i da našu igru podignemo na još veći nivo. Uprava nam je obezbjedila sve uslove, a sada je na nam da uzvratimo dobrim partijama i naravno rezultatima – jasan je Džombić.

Do početka nove sezone čiji je start predviđen za 7. oktobar odbojkaši Borca nastupće na turniru u Zagrebu i Celju.

(Srpskacafe.com)