Magazin 01.12.2018.

OKIĆENA JELKA VEĆ OD ŠEST KM Počela prodaja novogodišnjih drvca i ukrasa

ČITANJE: 2 minute

Prodaja novogodišnjih jelki i ukrasa već je počela u nekim tržnim centrima u Banjaluci, najjeftinije jelke su 5,60 maraka, a velike koštaju od 600 do 1.500 KM.

Aleksandra Marković, menadžer za odnose s javnošću u službi marketinga “Tropic centra”, kaže da je prodaja ovih artikala nedavno počela i da će biti i više nego zadovoljavajuća.

“Trenutno najprodavaniji artikl iz robne grupe jelki je okićena jelka visine 30 centimetara, koja košta 5,95 KM. Potražnja za ovim artiklima je već počela, ali će, kao i svake godine, od sredine decembra biti dosta intenzivnija”, kazala je Markovićeva.

Dodala je da je u ovom trgovačkom lancu primijećena potražnja za proizvodima koje dosad nisu imali u asortiman, kao što su figure Djeda Mraza većih dimenzija.

U “Tropic centru” kažu da od 1. decembra imaju specijalnu ponudu jelki od 60 do 210 centimetara, te da je najjeftinija 4,95 KM, dok se premijum jelka može kupiti za 39,95 maraka.

U TC FIS kazali su da prvu veliku navalu na ovaj asortiman proizvoda očekuju poslije 1. decembra.

“Cijena jelki zavisi od više faktora, a jedan od njih je i gustina grana. Jelke u ovom tržnom centru koštaju od 23 do 600 KM”, rekli su u FIS-u.

Najjeftinije jelke u “Tržnici” mogu se pronaći već od 8,70 KM.

“Od 1. decembra kreće prodaja, a imaćemo i još jeftinije jelke kada budemo formirali cijene. Najskuplje će biti preko 200 KM i te jelke će biti preko dva metra i bogato ukrašene”, rekli su u “Tržnici”.

U TC “Centrum” kažu da su najskuplje okićene jelke od tri metra.

“Cijena ove jelke je 1.433 KM, a može se kupiti i bez nakita za oko 900 KM. Najjeftinije su najmanje jelke od 60 centimetara i one koštaju oko 5,60 KM”, rekli su u “Centrumu”.

Prema njihovim riječima, najviše se traže jelke od oko dva metra i njihova cijena se kreće od 500 do 700 KM, a najčešći kupci su firme.

“Planiram kupiti manju jelku, veličine do jednog metra, da mi se uklopi u enterijer, ali i u kućni budžet”, rekao je jedan kupac.

(Nezavisne)