Sport 26.07.2016.

OKK Borac odbio fuziju sa Studentom!

ČITANJE: 1 minuta

Omladinski košarkaški klub Borac odbacio je prijedlog SKK Studenta o mogućoj fuziji dva banjalučka kluba.

Boris Blagojević, koji je bio član “starog” KK Borac Nektara, koji više ne postoji, u intervjuu za MONDO je objasnio kako je došao na ideju o fuziji sa OKK Borac.

Ali, od toga neće biti ništa jer je u saopštenju Borca odbačena takva mogućnost.

“Obraćamo Vam se povodom izjava u medijima koje je dao direktor SKK Student, g-din Boris Blagojević, a u vezi sa eventualnom fuzijom OKK Borac i SKK Student. Ovim putem navodimo da OKK Borac ne planira da se fuzioniše sa SKK Student”, navedeno je u saopštenju.

Prema navodu koji je potpisao Nenad Ignjatić, predsjednik Upravnog odbora OKK Borac u februaru 2016. godine formirana je nova uprava koja je pred sebe postavile jasne prioritete.

“Opstanak u Prvoj Ligi Republike Srpske, formiranje mlađih kategorija kluba i stvaranje stabilnog prvog tima. Kao što je poznato, uspjeli smo da izborimo opstanak u Prvoj Ligi Republike Srpske sa najmlađom ekipom Borca ikada. Dalje, potpisivanjem ugovora o fuziji sa KK Šampion Alf-Om, oformili smo juniorski i kadetski tim OKK Borac. S tim u vezi, KK Šampion Alf-Om stavio je na raspolaganje OKK Borac sve svoje kapacitete, odnosno kako trenerski tako i igrački kadar”.

“Na kraju, uspjeli smo da zadržimo kompletan igrački kadar od prošle godine, koji je svim srcem branio boje OKK Borac i svojim zalaganjem zaslužio da na njemu stvaramo temelje nove zlatne generacije. Aktuelno rukovodstvo OKK Borac ima jasnu viziju i plan organizacije i stabilizacije kluba kojom namjerava da vrati Borac tamo gdje mu je i mjesto”, navodi se u saopštenju OKK Borac koje je potpisao Ignjatić.

(mondo.ba)