Sport 02.11.2019.

OKO 900 KARATISTA IZ 10 DRŽAVA: U “Boriku” održan sedmi “Grave Energija kup”

ČITANJE: 2 minute

Skoro 900 takmičara iz 10 država okupilo se danas u Banjaluci na sedmom po redu “Grave Energija kupu”. Koliki ugled ovaj turnir ima govori i to što je na njemu nastupio i svjetski šampion sa nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Čileu, Bojan Bošković. Samo četiri dana po povratku sa svjetske smotre karatista, uputio se u Banjaluku, za koju ima samo riječi hvale.

“Ovo je druga ili treća godina da dolazimo. Takmičenje veliko, ima dosta takmičara i jaka je konkurencija. Vratio sam se prije četiri dana sa Svjetskog prvenstva gdje sam osvojio zlatnu medalju. Imao sam šest mečeva i svaki meč je nosio svoju težinu. Istakao bih meč za ulazak u finale gdje sam gubio 2:0 i zadnjih 13 sekundi preokrenuo u svoju korist”, kaže crnogorski karatista Bojan Bošković.

Banjalučki karatisti, zbog nedostaka novca, nisu imali priliku da osjete slast borbe na Svjetskom prvenstvu, ali su danas u Boriku ostavili i poslednju kap znoja. Zato iz karate kluba Energija poručuju da ovaj turnir mora da se održi.

“Priča je započeta davno 2013. godine sa 500 takmičara. Imali smo i do hiljadu i po takmičar i to nas obavezuje da nema stajanja. Ne smijmo tu da stanemo, jer nije u prirodi karatista da se predaju. Borbenost mora da bude, jer kada bi stali na neki način bi izdali svoju viziju, a i viziju mnogih karatista koji su nam ukazali povjerenje i dolaze tolike godine na naš turnir”, poručio je predsjednik karate kluba Energija, Branko Derajić.

Ovakve manifestacije nikada nije lako organizovati, a “Grave energija kup” i ove godine pokazo je zašto je jedan od jačih turnira u regionu. Pohvale stižu sa svih strana, a učesnici poručuju da ovaj turir ima posebno mjesto u njihovom kalendaru i da će rado svoje učešće uzeti i u godinama koje dolaze.

(ATV)