Magazin 18.04.2016.

Okončan konkurs Demofesta: 467 bendova želi podijeliti binu sa Hladnim pivom

ČITANJE: 2 minute
Demofest
Na bini ovogodišnjeg Demofesta želi da zasvira čak 467 demo bendova, što govore rezultati devetog konkursa banjalučkog festivala, koji je okončan proteklog vikenda. Takođe, poznato je i ime prvog revijalnog izvođača, pa će publika prve festivalske večeri na tvrđavi Kastel slušati punk rock bend Hladno pivo.

Kada su u pitanju demo bendovi, Demofest je ponovo oborio prošlogodišnji rekord, a inbox najpoznatijeg demo festivala u regionu bio je doslovno zatrpan prijavama koje su stizale tokom posljednjeg dana konkursa.

I ovoga puta je najveći broj prijava stigao iz Srbije (202) i Hrvatske (121), a brojne prijave su stigle i iz BiH (89). Nastavljen je prošlogodišnji trend, pa se ponovo povećao broj prijava iz Slovenije (31), a prijavljivali su se i demo sastavi iz Makedonije (14) i Crne Gore (10).

“Već od ranije znamo da najveći broj prijava pristigne krajem konkursa, pa smo spremno dočekali i posljednji dan, kada smo i najviše komunicirali sa demo bendovima. Završavamo razvrstavanje prijava, a zatim ćemo ih poslati našem stručnom žiriju na preslušavanje i ocjenjivanje”, navela je Brankica Raković, PR direktor Demofesta.

Dodaje da će i ove godine, na osnovu procjene žirija, 30 bendova dobiti šansu da nastupi u Banjaluci i pokaže šta zna, a rezultati konkursa biće poznati u junu.

“Ono što sada možemo otkriti je da će 15 demo bendova dijeliti binu sa grupom Hladno pivo, od koje će zasigurno imati šta da nauče. Kako bi nam vrijeme u čekanju rezultata konkursa brže prošlo, uskoro ćemo otkriti i ostala revijalna imena devetog Demofesta”, istakla je Raković i dodala da će i ove godine muzički program festivala činiti regionalni izvođači, ali i poznata svjetska imena.

Rezultati konkursa i imena članova žirija biće objavljeni na zvaničnoj stranici festivala www.demofest.org, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Demofesta.

Demofest 09 će ove godine biti održan od 21. do 23. jula u Banjaluci.

(Banjaluka.net)