Vijesti 24.07.2020.

OKRUŽNI SUD: Muškarcu iz Laktaša 19 godina zatvora za obljubu četiri maloljetne sestre

ČITANJE: 1 minuta

Dragan B. (25) iz Laktaša osuđen je na 19 godina robije po optužnici koja ga tereti za obljubu četiri maloljetne sestre.

Presudu je izrekao Okružni sud u Banjaluci, a u pitanju je jedinstvena kazna, i to zbog obljube sestara uzrasta sedam, 12, 13 i 15 godina, te zbog zadovoljenja polnih strasti pred djetetom.

Prema presudi, on je djevojčice obljubio od marta 2019. do februara ove godine. Navodi se u presudi da je imao seksualni odnos sa tri djevojčice, a jednu je, kako se dodaje, skidao i dirao po intimnim dijelovima tijela.

Ističe se da je to sve radio u svojoj i u kući žrtava dok je njihova majka bila u susjednoj sobi.

Prema presudi, on je iskoristio i zloupotrijebio poznanstvo s majkom djece, a s kojom je bio u emotivnoj vezi. Za zadovoljenje polnih strasti pred drugima osuđen je jer je, po presudi, imao seksualne odnose s majkom djevojčica pred njima.

Sudija Pane Gavrić, predsjednik Sudskog vijeća, u obrazloženju presude naveo je da je optuženi priznao obljubu jedne djevojčice, ali je iz drugih dokaza, kako je naveo, utvrđeno da je počinio i ostala krivična djela za koja je optužen.

U optužnici se ističe da je Dragan B. bio u ljubavnoj vezi sa majkom djevojčica, te da je u odsustvu oca djece svakodnevno boravio u njihovoj kući, pomagajući u poljoprivrednim radovima i slično.

Dragan B. uhapšen je, podsjetimo, 6. februara, zajedno s majkom djevojčica M.J. U istragu ovog slučaja bio je uključen i Centar za socijalni rad u Laktašima, odakle su ranije potvrdili da ih je o ovom događaju obavijestila policija, te da su odmah reagovali u skladu sa svojim nadležnostima.

(SB/banjaluka.net)