Vijesti 03.07.2020.

OKRUŽNI SUD: Trojici uhapšenih u akciji “Unikat” 15 i po godina zatvora zbog narkotika

Sanel Šeranić, Dean Đajić i Danijel Trninić osuđeni su u Okružnom sudu u Banjaluci na 15 i po godina zatvora zbog šverca narkoticima.

Njih trojica su uhapšena u policijskoj akciji „Unikat“, prenosi Srpskainfo.

Prema ovoj presudi Šeranić je dobio šest i po, Trninić pet i po i Dajić tri i po godine zatvora

Prema presudi oni su od 11. februara do 15. jula 2019. godine uzgajali narkotike u hali u Trnu kod Laktaša, gdje su instalirali specijalnu laboratoriju za proizvodnju droge.

Oni su uzgojili 756 stabljika indijske konoplje. Stabljike su bile veličine između 120 i 210 centimetara, a u laboratoriji je pronađeno još 756 saksija za uzgoj droge, te oko 1,8 kilograma marihuane u vrećicama. Osim toga prema optužnici, Trninić i Šeranić su dodatno uzgajali narkotike od početka 2018. do početka aprila 2019. godine u kući u ulici Janka Veselinovića gdje pronađeno oko 62 grama marihuane.

Njih dvojica osuđena su i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija jer su hali u Trnu držali oko 855 grama eksploziva i automatsku pušku.

Đajiću se optužnicom dodatno stavlja na teret da je u toku 2019. godine sam uzgajao marihuanu u potkrovlju kuće u Banjaluci u kojoj je pronađena specijalna oprema i 240 grama marihuane.

Pomenuta četvorka uhapšena je u akciji „Unikat” 15. jula prošle godine kada su zatečeni u hali u Trnu kako pripremaju marihuanu za sušenje. Osim droge policija je od uhapšenih odzela i oko 70.000 maraka u raznim valutama, a pretpostavlja se da je to novac zarađen krivičnim djelima. Pronađena je i automatska puška, pištolj, eksploziv i falsifikovani dokumenti.

(SB/banjaluka.net)