Vijesti 27.04.2018.

OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO Povučena optužnica protiv Davida Dragičevića

ČITANJE: 1 minuta

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka povuklo je optužnicu protiv pokojnog Davida Dragičevića (21), potvrđeno je “Nezavisnim”.

Kako ističu u Tužilaštvu, njima je 22. avgusta prošle godine Policijska uprava Banjaluka dostavila izvještaj protiv Dragičevića, a zbog sumnje da je nanio lakše povrede G.J.

“U toku postupka istrage preduzete su potrebne istražne radnje – saslušani su svjedoci, izvršeno je prepoznavanje lica, te medicinsko vještačenje”, kazali su za “Nezavisne” iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Kako dodaju, u tom predmetu istraga je okončana 28. februara ove godine, kada je podignuta optužnica protiv Dragičevića. U optužnici ga terete za tešku povredu, počinjenu na štetu G.J. 11. juna prošle godine u Banjaluci, u Ulici banjalučkog odreda, na Banj brdu.

“Nakon toga izdata je naredba i dostavljena je službi otpreme pošte Tužilaštva, te je optužnica proslijeđena Osnovnom sudu Banjaluka na potvrđivanje. Postupajući tužilac je provjerom u matičnom uredu Banjaluka utvrdio da je David Dragičević preminuo (upisan u matičnu knjigu umrlih dana 4. aprila ove godine), a zatim je povukao optužnicu”, kažu iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Nezavisne)