OKRUŽNO TUŽILAŠTVO Naložena obdukcija tijela poginulih u saobraćajnim nesrećama kod Laktaša

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naložio je obdukciju tijela lica koja su rano jutros poginula u dvije saobraćajne nesreće na području opštine Laktaši, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. 

U banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu naveli su da su u saobraćajnoj nesreći u mjestu Mahovljani, kada je automobil “golf pet” skliznuo sa kolovoza, poginuli Bojan Vuković /22/ iz Aleksandrovca i maloljetno lice čiji su inicijali A.K.

U mjestu Jakupovci, kada je “pežo 206” skliznuo sa kolovoza, poginuo je Marko Stojanović Ivekić /23/.

U ovim saobraćajnim nesrećama povrijeđena su tri lica, od kojih jedno teže.

Dežurni tužilac naložio je preduzimanje svih potrebnih radnji i mjera kako bi bile utvrđene okolnosti zbog kojih su se dogodile ove saobraćajne nesreće, rečeno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

(Srna)

VIŠKOVIĆ: Izmjene Krivičnog zakona u prvom kvartalu ove godine

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas Srni da bi u prvom kvartalu ove godine trebalo da budu utrđene izmjene i dopune Krivičnog zakona Srpske, jer su pojedini članovi zakona slabo primjenjivani u praksi ili nisu bili dovoljno jasni.

“ZDRAVO DA STE” Počinju besplatne radionice za djecu i mlade

Udruženje građana “Zdravo da ste” Banja Luka počinje realizaciju besplatnih radionica u okviru projekta “Mjesne zajednice prijatelji djece – klubovi za djecu i mlade”. Kako navode iz ovog udruženja, cilj projekta je unaprijediti kapacitete i uslove zajednice da adekvatno odgovori na probleme i potrebe djece i mladih putem kreiranja sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena

RAKOVAČKE BARE Novi magacin za vatrogasce i Civilnu zaštitu

Gradska Civilna zaštita i vatrogasna služba dobiće ove godine novi, veliki magacin na Rakovačkim barama, u nastojanju da gradske službe budu spremne na pravovremenu reakciju u slučaju vanrednih situcija, poput katastrofalnih poplava iz 2014. godine.