Vijesti 21.02.2016.

Okučani: Pretukli Srbina zbog pjesme na džuboksu

ČITANJE: 2 minute
mladic okucani
Mladić srpske nacionalnosti pretučen je u ugostiteljskom objektu na području Okučana, javili su hrvatski mediji.

U Policijskoj upravi požeško-slavonskoj navode da je 23-godišnji mladić zadobio lakše tjelesne povrede u incidentu koji se dogodio u noći sa petka na subotu, u kojem je učestvovalo više lica.

Policija još istražuje prirodu sukoba i ako se utvrdi da je riječ o sukobu na nacionalnom osnovu, počinioci će biti krivično prijavljeni zbog zločina iz mržnje, piše “Jutarnji list”.

Portparol Policijske uprave požeško-slavonske Ivana Radić kaže da policija ispituje lica povezana s događajem i utvrđuje okolnosti. “Mladić je zadobio lakše tjelesne ozljede, koje se ne gone po službenoj dužnosti”, rekla je Radićeva.

Pretučeni mladić srpske nacionalnosti Jovan Matijević iz Pakraca kaže da je došao u ugostiteljski objekat kako bi se vidio sa prijateljicom, a nakon što je pustio pjesmu na džuboksu dobio je šakom u lice, a potom i udarac koljenom u glavu.

Jovan je u napadu zadobio povrede lica i modrice na oba oka. Jedno oko mu se potpuno zatvorilo pa su mu doktori prepisali antibiotike i tablete protiv bolova.

-Nikome nisam smetao, a nisam ni sklon nasilju. Prišao sam džuboksu na kojem sam pustio pjesmu, a odjednom mi se u lice unio jedan od gostiju kojem je smetala pjesma- rekao je Matijević.

On kaže da se ne sjeća tačno što se poslije događalo, a osvijestio se tek vani nakon što mi je u pomoć priskočio komšija Hrvat Daniel s kojim se poznaje već 20 godina.

-Nismo nikome smetali, a nismo ni htjeli probleme. Napali su ga jer je Srbin, ali uspio sam ih nagovoriti da prestanu- dodaje Daniel.

Pretučeni Jovan Matijević najviše se boji, kaže, da će zbog povreda morati mirovati i tako izgubiti posao.

Jovan i Daniel pričaju da se druže unatoč tome što drugi kažu da ne bi trebali.

Novinarima “Jutarnjeg” su gosti kafića u kojem se dogodila tučnjava potvrdili da je došlo do tučnjave, međutim negiraju da se radi o mržnji prema nacionalnoj manjini, nego tvrde da je mladić pretučen jer “njegovo ponašanje nije doličilo zemlji u kojoj se nalazi”.

-Ovaj juče je dobio batine jer se bahatio. Čak smo na `fejsu` vidjeli njegovu sliku s kokardom na glavi- rekao je jedan od gostiju koji je bio u kafiću tokom tučnjave, ali navodi da nije učestvovao u njoj.

Na pitanje o kojoj je pjesmi zapravo riječ, gosti su rekli: “Ne sjećamo se pjesme, ali gdje je našao baš nju?”. “Ja popio jesam, al nisam budala” navodno je naslov pjesme Krajišnika Žareta i Gocija i radi se o ljubavnoj pjesmi.

(Agencije)