Sport 15.12.2022.

Okupljanje 25. decembra: Selektor Đerona saopštio spisak rukometaša Srbije za SP

ČITANJE: 1 minuta

Rukometaši Srbije okupiće se naredne nedjelje u Staroj Pazovi i započeti pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. januara igrati u Poljskoj i Švedskoj.

Toni Đerona, selektor Srbije, objavio je spisak rukometaša na koje računa, a to su: golmani Vladimir Cupara, Todor Jandrić, Dejan Milosavljev i Milan Bomaštar; krila: Vanja Ilić, Nemanja Ilić, Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić; bekovi Ilija Abutović, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Stefan Dodić, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Milan Milić i Jovica Nikolić i pivotmeni Luka Rogan, Dragan Pešmalbek, Ivan Popović i Mijajlo Marsenić.

Od nedelje, 25. decembra, strateg nacionalnog tima imaće na raspolaganju 19 igrača sa spiska.

Od 1. januara sa pripremama će nastaviti njih 16, pojačani Milosavljevim, Bomaštarom, Nikolićem i Marsenićem koji će se tada priključiti ekipi.

„Orlovi“ će do 5. januara trenirati u Sportskom centru FSS, a zatim će otputovati u Švedsku gdje će 6. i 9. januara odigrati prijateljske mečeve sa domaćinom.

Izabranici trenera Đerone potom će se preseliti u Poljsku i takmičenje na šampionatu svijeta započeti u Katovicama 13. januara, utakmicom sa Alžirom.

U grupi E odmjeriće još i snage sa selekcijom Nemačke 15. januara, kao i sa Katarom dva dana kasnije.

(A. S.)