Vijesti 31.10.2018.

OLAKŠANJE ZA VOZAČE Završeni svi radovi na uklanjanju naplatnih kućica

ČITANJE: 1 minuta

Na magistralnom putu Banjaluka-Gradiška vozači konačno mogu da voze sa olakšanjem. Famozne naplatne kućice koje nikada nisu bile u funkciji su uklonjenje i svi radovi na tom dijelu puta u Glamočanima su završeni. 

Tačno osam godina su naplatne kućice bile u Glamočanima, a na njima nikada nije naplaćivana putarina. I nakon toliko vremena javnost nije upoznata zašto su one uopšte i bile postavljene.

U “Putevima RS” koji su digli kredit od 2,1 milion KM da za izgradnju kućica, tvrde da su za sve imali nalog, dok u Ministarstvu saobraćaja i veza RS to negiraju i bili su oštri zagovornici da se ovaj nepotrebni građevinski objekat ukloni.

Za uklanjanje naplatnih kućica potrošeno je oko 1,4 miliona konvertibilnih maraka. Dakle, ukupno su “bačena” 3,5 miliona KM. Tim novcem su se, recimo, mogla sagraditi oko 3,5 kilometra autoputa.

Uklanjanje naplatnih kućica

Od same činjenice da je toliko novca dato za nešto što nije ni korišteno, veću pažnju u javnosti izazvalo je to što je u julu ove godine organizovano svečano uklanjenje naplatnih kućica.

(Srpskainfo)