Vijesti 18.06.2021.

OLAKŠICA ZA NAJSTARIJE SUGRAĐANE: Povoljnije mjesečne karte u javnom prevozu

ČITANJE: 1 minuta

Od avgusta najstariji sugrađani izdvajaće manje novca za kupovinu mjesečnih karata u javnom prevozu putnika.

Predviđeno je da Grad subvencioniše kartu za ovu kategoriju u visini od 20 odsto kako na gradskim, tako i na prigradskim linijama.

S tim u vezi, gradonačelnik Draško Stanivuković uputio je u skupštinsku proceduru Odluku o pojeftinjenju karata za penzionere, a s obzirom na to da je sljedeće zasjedanje Skupštine Grada planirano u prvoj polovini jula, jeftiniji javni prevoz biće od avgusta.

Naime, povoljniji prevoz za ovu kategoriju stanovništa trebalo je da bude na snazi od jula, ali je zbog prethodnog skupštinskog zasjedanja koje je nastavljano više puta, naredna Skupština planirana tek za sljedeći mjesec i samim tim – jeftiniji prevoz za penzionere počeće se primjenjivati od avgusta.

Tako će penzioneri cijenu jedinstvene karte umjesto 21,50 KM plaćati 17,20 KM, a umjesto 14,00 KM cijena karte u okviru jedne grupe biće 11,20 KM. Način kupovanja karata, ostaje isti kao i do sada.

Kako su istakli u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, i ovo je jedna od aktivnosti kojom se nastoji promovisati javni prevoz putnika i podstaknuti na njegovu veću upotrebu.

-Opredjeljenje Grada jeste razvoj po principima održive mobilnosti i veći fokus na zaštiti životne sredine, te su u prethodnom periodu sprovedene određene aktivnosti iz oblasti biciklističkog saobraćaja, a u narednom periodu fokus aktivnosti biće na djelovanju koje će doprinijeti većoj upotrebi javnog prevoza i biciklističkog saobraćaja u svakodnevnoj realizaciji putovanja – zaključili su iz resornog odjeljenja.

(E.M)

 

Oznake: javni prevoz