Vijesti 08.03.2016.

Olimpijski centar Jahorina prelazi u ruke “Skijališta Srbije”?

ČITANJE: 2 minute
JAHORINA
Vlada Republike Srpske pregovara sa “Skijalištima Srbije” o mogućnostima prodaje dijela vlasništva u Olimpijskom centru Jahorina, pišu srbijanski mediji.

To je potvrdio i ministar trgovine i turizma RS-a Predrag Gluhaković i najavio da bi sve u vezi sa uvođenjem novog partnera trebalo da bude riješeno do sljedeće zimske sezone.

Koliki udio državnog kapitala bi bio na prodaju, te da li bi to bilo najbolje rješenje za probleme Olimpijskog centra Jahorina, trebalo bi da se definiše na sastanku predstavnika Vlade RS-a, centra i opština ove regije, piše Blic a prenosi Klix.ba.

I u Ministarstvu zasad ne žele ništa konkretno da kažu o planovima za eventualnu privatizaciju, pregovorima sa “Skijalištima Srbije” ili eventualnim drugim ulagačima.

Upućeni kažu da je prijelomni momenat da se za OC Jahorina, koji je u većinskom državnom vlasništvu, pronađe dugoročno rješenje, jer im je već ozbiljno ugroženo poslovanje.

– Od posljednje tri zimske sezone, dvije su nam bile zelene zime. Ova sezona je za čak 70 odsto lošija od prethodne. Još se izmiruju obaveze prema državi i isplaćuju plate- tvrdi direktor OC Velibor Lazarević.

Bez pomoći države, kaže, centar nema čemu da se nada.

– Sa ‘Skijalištima Srbije’ nedavno smo napravili memorandum o saradnji. Oni su pokazali interesovanje da investiraju i počeli su neki razgovori, ali na vladama RS-a i Srbije je da sve dalje dogovore- kaže Lazarević.

– Ako završi sistem vještačkog osnježavanja, Jahorina se može nečemu nadati, a bez toga, žali bože velikih para koje su uložene, a nisu adekvatno utrošene. Sada imamo tri fantastična vertikalna transporta, a nemamo na čemu da skijamo. Mnogi turisti su se već zbog toga razočarali- kaže narodni poslanik iz Pala Miroslav Brčkalo.

(Klix)