Politika 30.11.2022.

OLIVERA NEDIĆ (PDP): Doboj postao talac jedne porodice, a ne samo stranke

ČITANJE: 1 minuta

“Porodice i privatni životi ljudi koji obavljaju javne funkcije ne smiju nikada biti predmet rasprava u javnosti, sve dok ne posluju sa budžetom zemlje ili pretenduje da politiku i odlučivanje o životima građana pretvore u porodični biznis, što upravo čini jedna dobojska politička porodica”.

To je saopštila Olivera Nedić, predsjednica Gradskog odbora PDP Doboj.

Prema njenim riječima, više se i ne krije da je Doboj postao talac jedne porodice, ne samo jedna političke stranke.

– Nakon što je javnost saznala da funkcioner SNSD Miloš Bukejlović, koji je, između ostalog, potpredsjednik Skupštine Grada Doboja, a donedavni suprug narodnog poslanika Nine Bukejlović, nezakonito obavlja čak šest funkcija, danas vidimo da je gospođa Bukejlović, rođena Prešić, svoju majku Aidu Prešić predložila za delegata u Vijeću naroda Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda. Ne smije se zaboraviti ni da se to sve radi pod dirigentskom palicom njihovog pater familiasa Obrena Petrovića, koji je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Ovakve pojave s pravom u narodu stvaraju gađenje prema politici i pitanje „Pa, je li vam dosta?!“ – ističe Nedićeva.

Ona kaže da pojedini funkcioneri SNSD očigledno nemaju ni gram stida, a da pokušaj inicijative Milorada Dodika, koja je prepisana od PDP, da jedna osoba može da obavlja samo jednu javnu poziciju sada zvuči još licemjernije.

– Sve i da ozakone takvu inicijativu, o kojoj su, kako smo se uvjerili, pričali tek dva dana, vjerovatno bi je, po dobojskom receptu, modelirali u “jedna porodica, sve budžetske pozicije” – rekla je Nedićeva, prenosi Srpskainfo.

(SB)

Oznake: Olivera Nedić