Vijesti 25.02.2021.

Omiljeni ljekar na respiratoru, pacijenti mu pomažu

ČITANJE: 2 minute

Mještani naselja Motike udružili su se da pomognu doktoru Nenadu Šarcu koji je nakon što mu je potvrđen korona virus završio na respiratoru i zbog toga su mu potrebni brojni lijekovi, piše banjaluka.com.

Veliki broj lijekova koji je potreban su skupi, a doktor Šarac živi kao podstanar sa suprugom i kćerkom.

Branka Došen, mještanka Motika kaže da su oni samoinicijativno pokrenuli akciju kako bi mu se zahvalili bar na neki način, jer je on bio njima tu na usluzi i pomagao.

Nije štedio sebe

“Odlučili smo se na prikupljanje novčanih sredstava jer on živi kao podstanar sa suprugom i kćerkom i zadesio ga je nemilosrdni Kovid 19 koji ne štedi nikoga. Jednostavno, doktor Šarac je dajući sebe i sve od sebe kao čovjek humanista nije sebe štitio ni u jednom trenutku i tako mu se desilo. Mi se nadamo da će sve ići na bolje i da će pobijediti kao što je sve prepreke i borbe do sada uspijevao da prebrodi”, kaže Došen.

Mještanka Motika i jedna od pacijentica doktora Spomenka Vještica kaže da su se na ovaj gest odlučili jer je doktor divan i zaslužio je da mu se pomogne.

Godinama radi u ambulanti u Motikama

“On je godinama u našoj ambulanti zaposlen kao doktor, tačnije od kako je ambulanta u našoj MZ otvorena on je tu sa nama i uvijek je tu za svoje pacijente. On je divna osoba i dobar čovjek, kada dođete kod njega prvo vas dočeka sa osmjehom i popriča sa vama i onda vas pita za razlog zbog kojeg ste došli”, rekla je Vještica i dodala da je ona bila zdravstveni radnik.

Dodaje da doktor Šarac nikada nije ni jednog pacijenta dijelio ni po godinama, ni polu i svi su bili jednaki za njega.

Dr Šarac osim u Motikama, radi i u ambulanti u Česmi.

Ukoliko ste u mogućnosti i želite pomoći doktoru Nenadu Šarcu, možete to uraditi s par klikova elektronskim bankarstvom, ili lično u banci, na broj žiro računa 526-099-81627583-65, NLB Banka, na ime Maja (Nenad) Šarac.

(E.M)