Sport 16.09.2016.

Omladinci KK Borac nakon osam godina ponovo na terenu

ČITANJE: 2 minute

Nakon osam godina pauze, košarkaški klub Borac nastupiće u prvenstvu Srpske sa svojim mlađim kategorijama. Omladinski pogon ponovo je zaživio prvim danima saradnje sa košarkaškim klubom Šampion ALF-OM. Kadetsku selekciju mahom čine igrači ponikli u ovom klubu, ali će od ove sezone igrati u crveno-plavim dresovima sa Borčevim grbom.

I ne samo oni. Vijest da Borac ponovo okuplja talentovane košarkaše, kaže trener kadeta Milan Jovanić, privukla je i “neke nove klince”, ali ističe i svima njima dala podstrek za rad.

“Momci stvarno dobro rade, moram ih pohvaliti. Dva i po mjeseca rade punom parom. Sad smo za vikend odradili jednu trening utakmicu, predstoji nam još jedna. Zaista dobro radimo. Samo ime ‘Borac’ daje nam motiv više. Želja nam je da, danas-sutra, neke od ovih momaka promovišemo kao prvotimce”, optimističan je Milan Jovanić, trener kadetske selekcije KK Borac.

Na dobrom smo putu, nastavlja priču trener Nenad Ignjatić, koji brine o juniorskoj selekciji. Kaže da ga raduje što im se javlja sve više mladih košarkaša koji bi da ponesu dres Borca i da vjeruje da će se taj trend nastaviti u budućnosti.

“Fuzijom sa košarkaškim klubom Šampion Alf-OM dobili smo puno. Ne samo u ovom igračkom dijelu, nego i u infrastrukturi. Dobili smo trenažni centar u kojem svi zajedno radimo i treniramo. Mislim da smo na dobrom putu da napravimo dvije jako dobre i zanimljive selekcije”, ocijenio je Nenad Ignjatić, trener juniorske selekcije KK Borac.

Bez jakog omladinskog pogona nema ni jakog prvog tima, zaključak je oba trenera. Jovanić i Ignjatić su zadovoljni, alii ipak, prvim utakmicama najviše se raduju oni koji će da nose crveno-plavi dres.

“Borac je klub koji ima veliku tradciju, a nakon mnogo godina ima i mlađe selekcije. Spremamo se više od dva mjeseca i ciljamo visok plasman u ligi”, kazao je Boris Dragojević, član kadetske selekcije KK Borac.

“Treniramo veoma dobro. Liga nam počinje u oktobru i imamo velike ambicije”, istakao je Matej Milojević, član kadetske selekcije KK Borac.

Omladinske lige širom Srpske kreću početkom oktobra. U Košarkaškom klubu Borac ne kriju da bi neke od mališana koje smo zatekli na treningu, već u ovoj godini mogle da zapadnu i dvostruke obaveze jer kako kažu uveliko razmišljaju da pojedinci iz junirskog, ali i kadetskog sastva, dobiju priliku u seniorskom timu. Sve u cilju njihovog bržeg košarkaškog sazrijevanja. Temelj smo postavili, vrijeme je da krenemo da gradimo kuću, kažu nam za kraj.

(ATV)