Sport 26.05.2021.

OMLADINSKA LIGA RS: Ekipama Škole rukometa Banjaluka prvo i treće mjesto

ČITANJE: 1 minuta

Proteklog vikenda u Zvorniku odigran je završni turnir omladinske lige u organizaciji Rukometnog saveza Republike Srpske (2006. godište).

Najviše razloga za zadovoljstvo imaju mladi rukometaši iz Škole rukometa Banjaluka, koji su završili na prvom mjestu i postali šampioni Srpske, dok je njihov drugi tim osvojio treću poziciju, prenosi mondo.ba.

Obje ekipe su ovim plasmanom stekle pravo nastupa na predstojećem prvenstvu Bosne i Hercegovine u ovom uzrastu.

Prvi tim ŠRBL je izuzetno dominantno osvojio prvo mjesto nakon ubjedljivih pobjeda nad Slogom iz Doboja (27:11), domaćom Drinom (18:8) i trebinjskim Leotarom (16:6), te nešto neizvjesnijem finalu protiv Kozare iz Kozarske Dubice (14:12).

Za najboljeg igrača turnira u Zvorniku proglašen je član ŠRBL Veljko Grabovac (na fotografiji), najbolji golman je Aleksa Došenović iz Kozare, a najbolji strijelac mladi rukometaš zvorničke Drine Nikola Bašić.

“Čestitamo našim dječacima i trenerima. Ovim putem se zahvaljujemo svim ekipama na fer i korektnoj igri, domaćinu turnira RK Drina Zvornik i RS RS na dobroj organizaciji turnira”, saopšteno je iz banjalučke škole rukometa.

Na završnom turniru učestvovalo je osam ekipa, a osim pomenutih, nastupili su još Slavija iz Istočnog Sarajeva i ekipa Bijeljine.

(SB)