Sport 03.11.2016.

Omladinski tim ulijeva novu nadu: Košarka u Banjaluci opet ”u modi”

ČITANJE: 2 minute

Omladinski košarkaški klub Borac sigurnim koracima grabi naprijed. Novo rukovodstvo kluba je za kratko vrijeme uspjelo da vrati povjerenje kod navijača i sponzora, pa je košarka u Banjaluci opet ”u modi” o čemu svjedoči i da je prvi meč protiv Prijedora pratilo oko 1000 navijača.

Mladi tim, čiji je prosjek 18,3 godina, je u novi šampionat krenuo sa dva poraza međutim oko kluba se itekako osjeća pozitivna atmosfera. Pokretanje omladinskih kategorija u saradnji sa košarkaškim klubom ”Šampion ALF om” dalo je dodatni doprinos tome pa preko 250 mališana radi.

– Naš mladi tim je na početku doživio dva nesrećna poraza na jednu loptu, ali je lijepo videti da oko kluba vlada pozitivna atmosfera. Igrači, stručni štab, rukovodstvo radi volonterski bez novca, a ljudi su tu ljubav i želju prepoznali pa smo imali preko 1000 navijača na prvom duelu. Nadam se da će oni nastaviti da dolaze i na narednim mečevima jer sad igramo dvije utakmice kući protiv OKK Kozare (nedelja, 18 časova)a zatim i Radnika i ta publika nam je pokazatelj da dobro radimo. Moji igrači su u prvom duelu bili impresionirani, malo smo bili u grču ali sigurno ćemo biti bolji. Naš cilj je da oni konstantno napreduju, naravno da u svakom meču idemo na pobjedu ali vidjećemo gdje će nas to dovesti – rekao je trener i direktor kluba, Bojan Božić.

Uprava očekuje da i finansijska situacija od Nove godine bude bolje jer je interes publike privukao sponzore.

Košarkaš Nebojša Nikolić traži strpljenje za mladi tim.

– Izgubili smo dva meča na jednu loptu i lako smo mogli imati i 2-0 umjesto 0-2. Mnogo nam nedostaje centar Sergej Pucar i njegovi poeni iz reketa. Očekujemo da u nastavku igramo još bolje i nadam se da ćemo i dalje imati podršku navijača jer je prelijepo igrati u ispunjenom ”Boriku” – poručio je Nikolić.

Saradnja OKK Borca i Šampion Alf oma daje rezultate. Mlađe kategorije kluba su već omasovljene.

-Saradnja je odlična i već imamo preko 250 mališana na treninzima, a želimo da ih dodatno omasovimo. Sad imamo sve kategorije od pionira do seniora što uz dobre uslove za rad i termine su preduslovi da napravimo kvalitetne igrače- rekao je Saša Krejić, predsjednik Šampion Alf oma.

”GBT” na četiri godine

Banjalučki košarkaši će naredne četiri godine biti u ”GBT” opremi.

– Ovo je mlad tim. Borac je sinonim za Banjaluku naš grad i zato mi je posebno drago da sarađujemo. Vjerujemo u ovaj projekat i posebno nas je obradovalo kad smo vidjeli da se publika vratila da podrži ovaj mladi tim – rekao je predsjednik, Duško Skakić, čija firma ”GBT” kvalitetom osvaja BiH i region. Sve više je klubova koji nose njihovu opremu.

(EuroBlic)