Vijesti 15.03.2017.

Omogućen saobraćaj u Jevrejskoj ulici

ČITANJE: 1 minuta

Po nalogu gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, od danas je omogućen jednosmjerni saobraćaj u dijelu Jevrejske ulice, gdje je mjesecima bio blokiran prolazak svih vozila zbog izvođenja građevinskih radova na stambeno – poslovnom objektu.

Novom odlukom, koja je stupila na snagu danas, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na način da je omogućen jednosmjerni prolaz vozila na dijelu ulice od “Sber banke” do kolskog ulaza na parking kod Muzeja RS. Prema odluci Odjeljenja za saobraćaj i puteve, vozila će se ubuduće kretati dozvoljenim smjerom od Ulice Ivana Franje Jukića ka Ulici Đure Daničića.

Uz navedenu izmjenu režima, biće obustavljen i pješački saobraćaj na sjevernoj strani trotoara u Jevrejskoj ulici (desna strana ulice gledano iz smjera Ulice Đure Daničića) na dijelu od “Sber banke” do zgrade “Hotela Vidović”.

Po nalogu gradonačelnika, a na osnovu žalbi građana, Odjeljenje za inspekcijske poslove utvrdilo je da postoji opasnosti za bezbjednost, život i zdravlje ljudi, te imovinu i učesnike u saobraćaju, te je donesena odluka da se izmijeni režim odvijanja saobraćaja.

Za vrijeme izmjene režima saobraćaja, biće postavljena odgovarajuća signalizacija koja će omogućiti nesmetan i bezbjedan saobraćaj u zoni izvođenja radova.

Ova odluka važi do 15. juna ove godine.