ONI POMAŽU VOZAČIMA Izbjegnite plaćanje kazni, čekanja na putu i saznajte gdje vreba policija

Na popularnoj Fejsbuk stranici „Policija zaustavlja – Banjaluka“ svakodnevno možete naći veoma korisne informacije o tome gdje se nalaze policijske patrole, da li se negdje dogodila saobraćajna nesreća ili postoje zastoji na putu.

O popularnosti ove stranice svjedoči i to što je u kratkom roku skupila više od 30.000 lajkova. Stranica je trenutno bazirana na širi dio banjalučke regije, a planiraju da se prošire na cijelu Republiku Srpsku i FBiH.

Svrha stranice je kritika zbog kršenja saobraćajnih pravila i upozorenje na bahate vozače, ali i informisanje građana o tome gdje se nalaze saobraćajne gužve i kako ih izbjeći.

Često možemo vidjeti i slike nepropisno parkiranih vozača. Na taj način administratori ove grupe pokušavaju uticati na svijest vozača, da se ne ponašaju bahato na parkinzima ili da ne ostavljaju automobile na trotoarima i zelenim površinama.

Stranica funkcioniše tako da članovi, kada uoče policijsku patrolu, to javljaju ostalima u grupi.

Bitno je da se navede lokacija na kojoj se nalazi policija, da li imaju radar, koliko je ograničenje na tom dijelu puta, kao i kakva je kontrola u pitanju. Poželjno je i da se pošalje slika te patrole.

Moto svih članova je da policija treba da djeluje preventivno, a ne represivno.

– Ukoliko pored puta sakriju radar, to sigurno neće da doprinese povećanju bezbjednosti, nego smo pisanju kazni vozačima. Međutim, kada vozač zna da se tu nalazi radar, on će usporiti i vozili sa oprezom i time će sigurno biti povećana bezbjednost – rekao je naš sagovornik.

Osim obavještenja o tome gdje je policija, odnosno gdje su čekanja, na ovoj stranici može se naći i poneka šaljiva poruka, uglavnom na račun lošeg parkiranja.

Među najsvježijim objavama, koje gdje god da se podijele izazovu najžešće komentare i bijes građana, jeste fotografija dječjih kolica na trotoaru.

Možda to ne bi bilo čudno da ovim kolicima nije “zagrađen” prolaz.

Naime, dva automobila parkirana su na trotoar, zbog čega je “mama kojoj je već dosadilo” imala problem kako proći. Još jedan primjer bahatosti okom kamere ovejekovječen je u banjalučkom naselju Malta.

Na ovoj stranici možete potražiti pomoć ukoliko ste, recimo, u vožnji izgubili tablicu automobila.

“Izgubljena tablica danas u Banjaluci. Dio grada na potezu Venecija most – Borik – kampus – Gimnazija. Ako neko pronađe neka nam javi u inboks”, jedna je od mnogobrojnih poruka na Fejsbuk stranici Policija zaustavlja – Banjaluka.

Mnoge bitne informacije šeruju se na ovoj društvenoj mreži. Često se može naći i podatak o tome gdje se nalaze određeni skupovi ili veće grupe migranata.

Građani se trude da svaki propust, nelogičnost, pa i bahatost zabilježe svojim fotoapartima ili mobilnim telefonima.

Među mnogobrojnima koji su šerovani na ovoj stranici jeste snimak policijske brutalnosti. Kako piše iznad videa “gospođa je prešla preko crvenog i šta god da je bilo poslije ovo je brutalan postupak policajca”.

Šta se dalje dešavalo možete pogledati u video snimku.

Video koji nam je stigao u inbox.Vas komentar?"Gospođa je prešla preko crvenog i šta god da je bilo poslije ovo je brutalan postupak policajca. Kriminalce se njeguje i pušta iz zatvora nakon 2 dana, a gospođu u godinama se ruši na pod. Stvarno nemam rijeci, pa dokle vise!!! Uživo je bilo jezivo za gledat…"U pitanju je Hrvatska policija, da li bi i nasa ovako reagovala?SHARE / DIJELITE ⚠️

Gepostet von Policija Zaustavlja – Banja Luka am Mittwoch, 20. März 2019

– Praksa je pokazala da se policijske patrole često kriju, čak budu zavučene iza žbunja, pa ih vozači ne mogu uočiti na vrijeme ili policajci naglo izađu pred auto, a to može da izazove nesreću. Nemamo ništa protiv naše policije, cijenimo ih i većina radi svoj posao profesionalno, ali patrole često nemaju čunjeve, uključenu rotaciju, obezbijeđeno mjesto za zaustavljanje, kao u drugim zemljama. Znaju u noćnim satima stajati nasred raskrsnice ili tokom dana na autobuskim stajalištima, što nije po zakonu – kažu naši sagovornici.

Ukoliko želite da izbjegnete duga čekanja u kolonama, plaćanje kazni ili da saznate druge bitne stavke iz života grada, Fejsbuk stranica Policija zaustavlja – Banjaluka je pravo rješenje.

(Srpskainfo)

Benedi Đukanović saslušan u Tužilaštvu, negirao povezanost sa ubistvom Slaviše Krunića

Benedi Đukanović danas je u Republičkom tužilaštvu negirao da je povezan sa ubistvom vlasnika “Sektora sekjuriti” Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, potvrdila je za Srpskainfo Dragica Tojagić, portparol ovog tužilaštva. Ona je dodala da je on zatim upućen nazad u KPZ Banjaluka, a da se istraga u ovom slučaju nastavlja. Đukanović je danas

Modna agencija “Cyrus Models” pokreće školu za modele u Banjaluci, start od 7. jula

“Cyrus Models”, modna matična agencija sa sjedištem u Beču, osnovana 2014. godine sa uspješnim radnim iskustvom na međunarodnom tržištu, pokreće po prvi put školu za modele u Bosni i Hercegovini, i to u Banjaluci, od 7. jula. Škola traži nova lica i ambiciozne mlade ljude koji žele da započnu međunarodnu karijeru profesionalnog modela. Tokom ovog

Avion “Rajanera” krenuo iz Berlina u Banjaluku, zbog grmljavine morao u Bukurešt

Slijetanje aviona kompanije Rajaner, koji je letio iz Berlina za Banjaluku, preusmjereno je na aerodrom u Bukureštu, u Rumuniju. Lokacija slijetanja je promijenjena zbog grmljavine. – Ovaj let iz Berlina u Banjaluku 16. juna preusmjeren je u Bukurešt zbog oluja u Banjaluci. Let je nastavljen do Banjaluke kasnije tokom noći kada su se vremenski uslovi

“DAN ZA HVALA” Banjalučka “Tržnica” se zahvalila svojim kupcima

Banjalučka Nova pijaca danas vrvi od ljudi, odjekuje tradicionalnom pjesmom i folklornom igrom, dok u pozadini ržu  konji upregnuti u fijakere. Baš kao nekada za “duhovski vašar”, hiljade ljudi okupile su se na duhovski utorak na pijaci, mjestu trgovine, ali i susreta, razgovara, smijeha i mjestu koje nikada ne spava. Nekada su se u ovo

ORBAN NAKON SASTANKA SA DODIKOM: “U perspektivi vidim mnogo dodirnih tačaka među nama”

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da njegova zemlja poštuje BiH, ali da želi zvanične odnose i jačanje saradnje sa Republikom Srpskom. “Mi poštujemo identitet Republike Srpske. Donijećemo akcioni plan koji će se odnositi i na politička i na ekonomska pitanja, kao i na saradnju u oblasti obrazovanja i kulture sa Republikom Srpskom”, rekao je