Vijesti 05.02.2016.

OPASAN ZAČIN POVUČEN IZ PRODAJE U BiH: Mljevena paprika iz Hrvatske puna aflatoksina!

ČITANJE: 1 minuta
zacin
Agencija za bezbjednost hrane BiH obavijestila je potrošače da je u ljutoj tucanoj paprici kompanije “Šafram” iz Zagreba otkrivena nedozvoljena količina aflatoksina B1
Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede zbog neispravnosti ovog proizvoda naredilo je njegovo povlačenje iz prodaje.

Agencija je kontaktirala generalnog zastupnika za proizvode iz programa “Šafram” za BiH, i saznala da su odmah obavijestili uvoznike predmetne robe i sve kupce o hitnom uklanjanju ove paprike sa tržišta.

Nadležna inspekcija na terenu vrši provjeru, tvrde iz Agencije za bezbjednost hrane BiH, a prema dosadašnjim informacijama utvrđeno je da je “Šafram d.o.o.” sa sjedištem u Banjaluci uvezao sporni proizvod, a TP Lukas Nakić ga dalje distribuirao.

Upućen je zahtjev za pooštrenom sanitarnom kontrolom nad uvozom pošiljki mljevenih paprika, kao i za provjerama prisustva spornog proizvoda na tržištu.

Potrošačima se savjetuje da ukoliko posjeduju Šafram papriku tucanu ljutu od 35 i 50 grama sa rokom upotrebe 30. 10. 2017. godine (lot 005515) obavijeste najbliži inspekcijski organ, i prijave ako ove proizvode vide na policama trgovina.

(klix.ba)